B.93 måtte indkassere sæsonens første nederlag i sæsonens første hjemmekamp.

1-1 Bardhec Bytyqi (67′)
1-2 Bardhec Bytyqi (85′)

Udvisning: Simon Wæver, B.93 (55′).

347 tilskuere.

Efterårssæsonens første kamp på Østerbro Stadion var et vaskeægte topopgør mod rækkens nummer et, Jammerbugt FC. Bo Zincks tropper fra det nordjyske er et fint boldspillende hold med teknikeren Sead Gavranovic som organisator af en målfarlig offensiv. Hans evner fik vi set prøver på allerede i kampens andet minut, hvor han stod fadder til en stor Jammerbugt-mulighed tæt under mål, men heldigvis slap B.93 med skrækken.

B.93 fik en lignende mulighed i den anden ende nogle minutter senere, men Daniel Stückler blev blokeret, da han forsøgte at sende en ripost fra et Benjamin Lund-forsøg det sidste stykke over stregen.

I en jævnbyrdig første halvleg fik B.93 efterhånden etableret et lille spilovertag. Spillet i forsvars- og midtbanekæderne gled ganske godt, men vi smed også for mange bolde væk med stikninger i dybden uden adresse.

I det 27. minut fandt B.93 så nøglen til at åbne nordjydernes forsvar. Venstre-backen Benjamin Lund fik uhindret lov at sprinte til baglinien. Hans indlæg fandt en udækket Jeppe Erenbjerg, og mens et dejligt passivt Jammerbugt-forsvar så på, kunne Erenbjerg, der ellers ikke ligefrem er kendt som hovedstødsspecialist, heade bolden i mål tæt op ad den ene stolpe.

1-0 stod sig til pausen, men de orangetrøjede gæster kom bedst ud til anden halvleg. I perioder sværmede de om 93-målet og kunne i en enkelt situation føle sig snydt for et straffespark.

Efterhånden kom B.93 bedre med i kampen igen, men så indtraf en kampafgørende situation. Efter et frispark tjattede højrebacken Simon Wæver bolden væk. Efter en længere konference med VAR-rummet alias Jammerbugts spillere tildelte dommeren Wæver et gult kort, og da det var hans andet, måtte han gå tidligt i bad.

Med en mand i undertal måtte B.93 overlade initiativet til gæsterne. I de første minutter af undertalsspillet lykkedes det et godt organiseret 93-hold at holde Jammerbugt stangen, men midt i halvlegen gik det alligevel galt. Et frispark lidt udenfor feltet i venstre side endte lidt tilfældigt hos gæsternes Bardhec Bytyqi, der mellem venner og fjender kunne skrabe bolden i mål til udligning 1-1.

I slutfasen forsøgte B.93 at bjerge det ene point ved at indskifte Søren Sørensen og gardere forsvaret med en fem-back-kæde. Missionen så længe ud til at lykkes – og så gik det alligevel galt til sidst: Målscorer Bytyqi trykkede af fra en spids vinkel i venstre side af feltet. Egentlig fik han ikke ordentlig træf på skuddet, men på forunderlig vis smuttede bolden alligevel under Vaporakis i målet og sneg sig i nettet ved nærmeste stolpe.

Det decimerede 93-mandskab forsøgte at presse på for en udligning til sidst, men rigtig farligt blev det aldrig. Og så kunne nordjyderne tage den lange vej hjem med tre point i bagagen. Ærgerligt – for B.93’s indsats var mindst et point værd. Både udvisningen og sejrsmålet var resultater af helt unødvendige 93-fejl. Men vi fik da vist, at vi bestemt er i stand at spille lige op med et af rækkens formodet bedste hold.