B.93 fik desværre ikke for alvor sat sit offensive præg på topkampen. Mads Mazanti så kampen på Hillerød Stadion.

Hillerød – B.93 2-0 (1-0)

1-0 Martin Al-Atlassi (21′)
2-0 Jonas Hemmingshøj (67′)

Hillerød Stadion
538 tilskuere.

Der var gjort klar til topbrag i Hillerød søndag eftermiddag, da B.93 gæstede Christian Lønstrups tropper fra slotsbyen. Med en sejr kunne hjemmeholdet slå et hul på otte points ned til B.93 på tredjepladsen, mens B.93 omvendt med tre points kunne mindske afstanden til den oprykningsgivende andenplads til kun to points. Men ærligt talt blev braget lidt af en fuser set med 93-briller.

Med debuterende Andreas Pyndt på den centrale midtbane og Mican Atici i tremandsangrebet i stedet for Jeppe Erenbjerg, der efter en skadesperiode ikke var klar til 90 minutter, var B.93 spilstyrende i kampens første kvarter, uden at det dog kastede chancer af sig selv. En vindblæst og knoldet bane gavnede bestemt heller ikke det polerede 93-spil.

Hillerød forholdt sig afventende i kampens indledning, men begyndte at vise tænder omkring det tyvende minut. Bolderobringer på 93ernes banehalvdel eller dybdeafleveringer bag 93-backkæden var tydeligt deres offensive våben.

Efter tyve minutter gav sidstnævnte strategi pote. Martin Al-Atlassi stak af sted på en aflevering, der overrumplede 93-forsvaret. Først fik Simon Rossil, der erstattede en skadet Aris Vaporakis, afværget Al-Atlassis forsøg på at trække uden om ham, men i anden omgang fik nordsjællænderen lirket bolden ind bag ham fra en spids vinkel. 1-0 til Hillerød.

Derpå tiltvang B.93 sig igen det spillemæssige overtag, men mod et godt organiseret Hillerød-hold skulle vi frem til slutningen af første halvleg, før det blev farligt. Tættest på kom Souheib Dhaflaoui med et godt langskud, som Hillerøds målmand måtte tippe op på overliggeren. 1-0 stod sig halvlegen ud.

Fra anden halvlegs start var B.93 stadig spillemæssigt dominerende, men forsøgene på at nipse sig igennem hjemmeholdets solide forsvarskæde blev afvist uden de store problemer.

I stedet slog de orangeklædte Hillerød-spillere kontra midt i halvlegen. På en dybdeaflevering blev 93-forsvaret fanget på mellemhånd, så Jonas Hemmingshøj kunne slippe alene igennem. Med et fladt skud mod det lange hjørne overlistede han Rossil, så bolden trillede i mål via den fjerneste stolpe.

Selv om cheftræner Thomas Nørgaard forsøgte at ændre kampbilledet med en tredobbelt udskiftning, var kampen reelt afgjort. For 93erne var ikke i nærheden af at true Hillerød-målet. Heller ikke selv om de forsøgte sig med lange bolde mod slutfasen.

Et afklaret og disciplineret Hillerød-hold viste, at der et stykke vej endnu, hvis det unge 93-hold skal spille med om oprykning. For på denne søndag blev de udmanøvreret af et nordsjællandsk mandskab, der spillemæssigt ikke imponerede, men taktisk og fysisk med enkle midler afmonterede 93-offensiven.