Vælg en side

B.93 kæmpede sig til sejren i 2. halvleg, men var også helt fortjent foran ved pausen.

B.93 – Middelfart Boldklub 1-0 (1-0)

1-0 Souheib Dhaflaoui (31′)

Udvisning: Rasmus Brodersen, B.93 (68′).

Østerbro Stadion
385 tilskuere.

Efter omkring et halvt års ventetid kom det endelig så vidt: B.93 var tilbage på gode, gamle Østerbro Stadion. Og så endda med tilskuere! Bedre lørdag eftermiddag kan man ikke ønske sig.

Jo, endnu bedre kunne lørdagen selvfølgelig blive, hvis der kom tre points på kontoen mod Middelfart. Og et B.93-hold, der havde Rasmus Brodersen i startopstillingen på venstre back i stedet for en skadet Benjamin Lund, virkede særdeles opsat på at give de veloplagte fans en sejr. Fra første fløjt satte det sig tungt på spillet mod et Middelfart-hold, som satsede på at fange 93ernes højtstående forsvarskæde med lange bolde båret frem af en strid medvind. Det kastede kun en enkelt mulighed af sig, men den tog Vaporakis sig af med en sikker parade på et skud fra en spids vinkel.

Trods modvind skabte B.93 klart flest chancer i første halvleg og blev fortjent belønnet efter en halv time: Souheib Dhaflaoui modtog bolden på kanten af feltet med ryggen til målet. Med en elegant vending fik han bragt sig i skudposition, og med et fladt skud i det lange hjørne bragte han B.93 i front.

B.93 havde også andre tilløb til scoringer, blandt andet to frispark i gunstige positioner og et saksesparksforsøg af Dhaflaoui, men en yderst fortjent 1-0-føring stod sig til pausen.

Efter pausen måtte fynboerne længere frem på banen, og det kom de da også. Men en velorganiseret 93-defensiv holdt stort set de rødklædte fra Middelfart fra fadet, også selv om træner Jens Letort forsøgte at ændre billedet med en firedobbelt udskiftning.

Midt i halvlegen skete der imidlertid noget, der kunne have tippet kampen til fynboernes fordel: Rasmus Brodersen kom for sent i en tackling, og da han havde et gult kort i forvejen, fik han marchordre.

Med en mand i undertal måtte “Den Hvide Dame” forsvare med mus og mand for at holde føringen i slutfasen. Det kom dog 93erne til gode, at træner Nørgaard havde holdt igen med udskiftningerne, så der var rum for taktiske indskiftninger til stabilisering af defensiven, mens Middelfart havde brugt næsten alle skud i bøssen med de fire indskiftninger.

På forbilledlig fight og stor defensiv disciplin fik 93erne holdt Middelfart fra åbne muligheder, selv om de rødklædte gæster sværmede om 93-feltet i slutfasen. Man kunne frygte endnu en 1-1-kamp, men det var tydeligt, at de unge 93ere havde lært af de to tidligere kampe, hvor placeringsfejl ved høje bolde i feltet kostede os dyrt. Denne gang stod 93-defensiven bundsolidt. Alle høje bolde blev afvist i en grad, så gæsterne trods stort spilovertag ikke kunne notere et eneste forsøg indenfor målrammen i anden halvleg.

Da det sidste fløjt lød, brød jublen løs, hos både spillere og tilhængere. Hvilken herlig dag på Østerbro Stadion.

Holdet på banen

Aris Vaporakis

Simon Wæver
Søren Sørensen
Hamid El Idrissi
Rasmus Brodersen

Mikkel Mouritz
Niels Morberg
Lauge Persson (ud 65′)

Jeppe Erenbjerg (ud 74′)
Souheib Dhaflaoui
Mican Atici (ud 69′)

På bænken

Oliver Carrara (ind 65′)
Malthe Weisdorf (ind 69′)
Adam Emme (ind 74′)
Daniel Stückler
Milan Rasmussen
Abdullah Iqbal
Simon Rossil

Kampreferat v) Mads Mazanti.
Topfoto af matchvinder og Bajeur Man of the Match Souheib Dhaflaoui med jublende medspillere bag sig: Christian Midtgaard.