Vælg en side

Det blev en målløs affære, da B.93 mødte Thisted FC i den første kamp i 2. divisions oprykningsspil.

Thisted FC – B.93 0-0

Lerpytter Stadion (Sparekassen Thy Arena)
243 tilskuere.

I den første af ti kampe i oprykningsspillet tog B.93 til Thy for at møde rækkens nummer seks, Thisted FC.

I forhold til mandagens kamp mod HIK havde B.93 fire ændringer i startopstillingen, blandt andre var anfører Mikkel Mouritz tilbage på midtbanen.

De til lejligheden sortklædte 93ere lagde ud med at sætte sig tungt på spillet mod et defensivt indstillet hjemmehold, der ikke satsede på andet end kontra-angreb. 93ernes spilovertag kastede dog ikke åbne målchancer af sig.

Kampens første åbne mulighed tilfaldt i stedet Thisted, og den var enorm. Efter et forsvarskoks slap farlige Mikkel Agger alene igennem. Heldigvis fik Viktor Anker i målet pareret Aggers flade afslutning.

Minuttet efter sendte stopper Jacob Egeris en aflevering i eget felt lige i fødderne på selvsamme Agger. Heldigvis fik Thisted-angriberen ikke helt styr på førsteberøringen, og målmand Anker kunne igen rage kastanjerne ud af ilden.

Da 93erne kom sig over disse alvorlige forskrækkelser, fik de atter tilkæmpet sig spilovertaget, dog ikke så massivt som de første tyve minutter. Vores angrebsspil blev for langsomt og for snævert. Derfor stod 0-0 sig til pausen.

Udeholdet kom væsentligt bedre ud til anden halvleg. Der var mere gejst over 93-spillet, og det kastede straks en chance af sig til Emmanuel Ogude. Hans flade skud blev dog pareret af Raahauge i Thisted-målet.

B.93 satte yderligere damp under kedlerne med en dobbeltudskiftning efter omkring en times spil, så vi nu gik over til at spille med to angribere. Som halvlegen skred frem, blev trykket gradvist tungere mod den solide Thisted-defensiv.

De helt åbne muligheder skulle vi dog frem til kampens slutfase for at finde. Egeris var med fremme ved et hjørnespark. Nedfaldsbolden havnede for hans fødder, men Raahauge kastede sig og klarede hans flade afslutning.

I de sidste minutter havde både Frederik Høgh og Tammy Bany gode hovedstødsmuligheder, da B.93 hældte høje bolde ind mod Thisted-målet, men i begge tilfælde fik 93-angriberne ikke snert i deres afslutninger.

I den hektiske overtid fik vi også et rødt kort til målmandstræner Nicolas Nielsen. Men mere skete der heller ikke i Thisted, hvor B.93 trods klar dominans i store dele af kampen lige manglede det sidste for at nedbryde thyboernes beton.

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– Kampen mindede en smule om forårets første kamp imod Thisted FC, hvor vi var meget på bolden, men havde svært ved at komme igennem til de helt store chancer.

– Thisted har kampens største chance med en friløber i løbet af første halvleg, hvor Anker redder godt.

– Vi snakker i pausen om hvor vi skal ramme Thisted henne og at det er vigtigt vi ikke går i panik inde på banen, fordi vi ikke skulle få scoret i starten af anden halvleg.

– Desværre bliver anden halvleg alt for rodet for vores vedkommende.

– Vi er igen meget på bolden, men det bliver for urytmisk, med for mange boldtab og dårlige beslutninger specielt på indlægsspillet.

Det blev ved lige ved og næsten i Thisted lørdag 15. april 2023. Foto: Rasmus Lykke fra LokalUpdate.dk.

– Så vi får ikke skabt chancen der for alvor kan give os sejren. Det blev ved lige ved og næsten flere gange i anden halvleg.

– Nu er vi i gang med slutspillet. Det handler om at sætte point på tavlen i hver kamp, for det bliver tæt til allersidste runde.

– Vi fik et point på en svær udebane. Vi gik efter 3 point kampen igennem, men må også acceptere at der er en modstander, der er med til at gøre det vanskeligt for os.

– Så på en dag, hvor vi ikke ramte topniveauet er er vi trods alt glade for et point.

– Nu ser vi frem til to spændende hjemmekampe, hvor der forhåbentligt kommer mange mennesker på Østerbro Stadion.

Køb billet til hjemmekampen mod Esbjerg fB lørdag 22. april og Aarhus Fremad lørdag 29. april.

B.93 TV: Post-match interviews

B.93 TV: Post-match interview med cheftræner Kim Engstrøm

B.93 TV: Post-match interview med Simon Wæver

Fra 2-division.dk/streaming

Holdet på banen

Viktor Anker

Abdullah Iqbal (ud 60’)
Simon Wæver
Emil Christensen
Jacob Egeris

Niels Morberg
Mikkel Mouritz

Jeppe Erenbjerg (ud 60’)
Nicolaj Thomsen
Tammer Bany

Emmanuel Ogude (ud 78’)

På bænken

Aris Vaporakis
Rasmus Brodersen (ind 60’)
Frederik Høgh (ind 60’)
Ahmed Daghim (ind 78’)
Osvald Søe
Milan Rasmussen
Julius Lind

Kampreferat af Mads Mazanti.
Topfoto af Rasmus Lykke fra LokalUpdate.dk.
Serviceinformation: Se de aktuelle spillernumre eller print fra Word-dokument og PDF, webred.