Lokalopgøret mellem B.93 og Østerbro IF i toppen af kvindernes 1. division var tæt, men B.93 vandt 3-1 og fører nu suverænt rækken.

Østerbro IF havde søndag noget at revanchere efter nederlaget på 0-4 til B.93 i sæsonåbningskampen, hvilket faktisk var holdets eneste nederlag i 7 turneringskampe. Og gæsterne kom til Svanemølleanlægget med et helt andet pres og langt bedre spil end i første opgør.

B.93 havde kun haft nogle langskud og tilløb til chancer i begyndelsen af kampen, før hjemmeholdet scorede to hurtige mål i det 18. og 19. minut:

Først spillede Michaela Schnack en lang tværaflevering over til Freja Sunesen på venstrekanten, og hun gik til baglinjen og sendte bolden ind foran mål. Her stormede anfører Nikoline Andresen frem i det lille felt og satte sikkert bolden i mål.

Kort efter afleverede Freja Sunesen igen til Nikoline Andresen, der et par meter inde i feltet hamrede bolden i mål.

I midten af halvlegen fik Østerbro IF sin første større chance, da bolden i længere tid sprang rundt i B.93-feltet i et kæmpe klumpspil, der endte med, at B.93-keeper Josephine Madsen kastede sig over bolden og fik kontrol over den. Derefter begyndte Østerbro IF at få flere chancer.

Fra slutningen af 1. halvleg og til langt hen i 2. halvleg blev kampen præget af et tungt regnvejr, og kraftig blæst med hårde vindstød, hvilket gjorde det sværere at spille ordentlig fodbold, selv om bolden fik masser af fart på det våde kunstgræs.

Anden halvleg begyndte med et massivt pres fra Østerbro IF, der ofte kom ind i B.93-feltet. 6 minutter efter pausen kom reduceringen til 2-1, da et hjørnespark endte inde foran mål og blev sparket ind fra tæt hold af Laura Lind Vestrup.

Herefter lå kampen længe og kunne gå begge veje.

Cheftræner Anders Vang brugte i kampens sidste 20 minutter af kampen sine udskiftninger til at sætte tre offensive kræfter ind med friske ben, og det gav en god del B.93-chancer. I det hele taget var der meget aktivitet i begge felter i anden halvleg. Østerbro IF havde blandt andet et skud i sidenettet tæt på stolpen og blev ved med at presse på.

Men i det 81. minut fik Sofie Bruun Bredgaard tilkæmpet sig et straffespark, og det scorede hun selv på til 3-1. Det var den perfekte optakt til, at den 17-årige angriber i den kommende uge sammen med B.93-midterforsvareren Selma Svendsen tager til U19-EM i Tyrkiet.

Østerbro IF havde dog langt fra givet op, og gæsterne blev ved med at angribe. Josephine Madsen i B.93-målet måtte i slutminutterne parere et skud ud på stolpen og kort efter diske op med en stor redning, da hun var alene med en Østerbro-angriber, for at hente sejren hjem.

B.93 har nu 22 point og en målscore på +24 efter 8 af efterårets 14 kampe, mens Østerbro IF har 16 point og stadig ligger på en af oprykningspladserne. HB Køge og Sundby ligger lige efter med hhv. 13 og 11 point, og de har begge en kamp til gode.

På lørdag den 5. oktober spiller B.93 ude mod bundholdet FB, og søndag den 13. oktober kommer HB Køge på besøg i endnu en duel om oprykningspladserne.