B.93’s ligakvinder kørte lørdag til Aalborg i jagten vitale point i kvalifikationsligaen. Men det blev et nederlag på 3-0 efter en tidlig AaB-scoring, og B.93 havde mange chancer til et comeback, inden hjemmeholdet lukkede kampen med to scoringer i de sidste 10 minutter.

Dermed skal B.93 vinde stort i de sidste tre kampe og er samtidig afhængig af andre resultater, hvis det skal lykkes at rykke op i Gjensidige Kvindeliga.

AaB kvinde/pige fodbold spillede som forventet med højt pres og lange bold op mod angriberne. Det var en hårdt fysisk spillet kamp, som gjorde det svært for B.93 at få det flydende, boldbesiddende spil til at køre, især på den sidste tredjedel af banen.

I 1. halvleg havde B.93 svært ved at finde roen og etablere gode opspil, men når det lykkedes, kunne AaB-forsvaret sagtens trues. Skarpheden manglede dog foran mål.

B.93 var ved at få bedre greb om kampen, da AaB efter 12 minutter kom på 1-0 efter et dybdeløb i højre side, hvor Cornelia Kramer spillede bolden ind foran og Pernille Skrydstrup Pedersen kunne score tæt foran mål.

Inden pausen havde B.93 er par skud på mål, og Freja Kjærsig Sunesen var tæt på at nå frem før AaB-keeperen til en bold stukket i dybden.

Efter pausen fik B.93 etableret langt bedre opspil, og det gav en række gode chancer mod et mere og mere presset AaB-forsvar. B.93 havde mange kvalificerede langskud, men de gik forbi mål eller blev rettet af af forsvarere eller keeper. B.93 havde også et par gode chancer efter hjørnespark.

Og Freja Kjærsig Sunesen og Josefine Funch splittede AaB’s højreside og endte med at spille rundt inde i feltet, men keeperen nåede lige ned og reddede Frejas skud ved stolpen

B.93 havde domineret i hele 2. halvleg, hvor AaB ikke kom til mange chancer men havde haft et par farlige hovedstød – et af dem var Josephine Madsen ude i fuld længde for at vippe uden om uden målet.

Det trak op til en udligning, men i stedet scorede den tidligere B.93’er Nicole Robertson på langskud i det 84. minut.

B.93 skruede ekstra op for presset på AaB-forsvaret, hvilket blandt andet resulterede i et flot langskud af Rebecca Ravn-Haren, men AaB-keeperen fik snittet bolden uden om stolpen.

Satsningen gav AaB kontrachancer, og i det 88. minut blev Nicole Robertson spillet fri i dybden og scorede til 3-0.

Cheftræner Anders Vang og B.93-spillerne følte, at marginalerne mod Odense Q og Aab ikke har været med dem, men holdet står nu med 0 point efter to kampe.

Oprykning til Gjensidige Kvindeliga ser svær ud, men er ikke helt umulig. Det kræver store sejre i de sidste tre kampe samt pointtab til konkurrenterne for at få en af de to oprykningspladser.

B.93 skal i kamp igen allerede onsdag kl. 19, hvor BSF tager imod i Ballerup.