3-0 Daniel Elly Pedersen (straffe 31′)
4-0 Thomas Christiansen (35′)

Valby Idrætspark
776 tilskuere.

Til københavnerklassikeren mod vore venner fra Frem måtte B.93 undvære hele ti spillere fra førsteholdstruppen på grund af skader, sygdom og karantæner. Fra GVI-kampen savnedes Morten Levinsen (lungebetændelse), Mads Heidelbach (fibersprængning), samt Bjørn Zabell og Niclas Rønne (begge karantæneramte). Vi måtte stille op i en alt andet end optimal opstilling med Jason Svensson uden kamptræning på højre back, Philip Bank og Ilir Memeti på uvante positioner på fløjene og en småskadet Nico Jørgensen bag frontangriber Oliver Drost.

Et angrebslystent og veloplagt Frem-hold var ikke sen til at udnytte situationen og stikke kniven ind i den anskudte modstander. Efter et kvarters spil stod Thomas Christiansen mutters alene tæt under mål og headede Frem i front. Fem minutter senere slap topscorer Daniel Elly Pedersen igennem på en bold i dybden og kunne lobbe bolden i mål over en Raun fanget i ingenmandsland. 3-0 blev det, da vor gamle ven Emil Dyre blev nedlagt i et gennembrud i feltet af Jason Svensson, straffespark, som Elly vekslede til scoring. Kort efter stod Thomas Christiansen helt fri igen (offside?) og kunne enkelt sende bolden fladt forbi Raun. Den Hvide Dame var forvandlet til den oversavede dame i fremernes cirkusforestilling. Et kæmpemæssigt nederlag syntes under opsejling.

Heldigvis indstillede fremerne bombardementet i anden halvleg, mens B.93 fik bedre styr på den defensive organisation. Blødningen blev standset, men offensivt havde vi intet at skyde med, så Simon Bloch i Frem-målet forblev stort set arbejdsløs kampen igennem. De indskiftede debutanter Jack Wander og Andreas Heimer fra ynglingeholdet fik noget af en ilddåb, men slap dog fra den umulige mission med æren i behold.

4-0 blev det ved, og vi sender en venlig tanke til de gamle 93ere David Rasmussen og Christian Lønstrup, trænere for henholdsvis GVI og Helsingør, der tog points fra Avedøre og Rishøj, så vi blev sikret mod direkte nedrykning og holder luft til play-off-pladsen. Nu venter en nedrykningsgyser mod Avedøre på lørdag med et B.93-hold i en betydelig bedre forfatning end i denne ubehagelige københavnerklassiker, tør jeg godt garantere.

Philip Bank: “Det var meget vanskelige betingelser med de mange afbud. Vi blev straffet hårdt i første halvleg, men vi må også erkende, at vi ikke havde noget at komme med offensivt. I anden halvleg kan man sige, at vi trods alt fik lukket af, hvis man virkelig skal finde noget positivt at sige om kampen.”