B.93’s ligakvinder vandt slaget om København i kvalifikationsligaen, hvor det blev 1-4 ude mod Farum B.K. efter en stor holdindsats og B.93-kontrol i stort set hele kampen. Paola van der Veen (foto) scorede 2 mål, og Sofie Bruun Bredgaard lavede 2 assists.

Sejren var et vigtigt skridt i kampen om en topplacering, så B.93 kan spille i den bedste række efter sommeren.

De 321 tilskuere var i de flotte kulisser på Right To Dream Park vidne til to hold, der begge ville spille flot fodbold og køre bolden rundt. Det gav en underholdende kamp med mange chancer i løbet af kampen.

B.93 var rolige på bolden i opspillet fra bagkæden og pressede godt over hele banen. Det ledte til gæsternes første mål, da presset gav en kontra højt oppe på banen. Sofie Bruun Bredgaard fangede efter 10 minutter Farums bagkæde med en aflevering frem til Paola van der Veen, der fra midten af Farums banehalvdel spurtede fra to forsvarere og bankede bolden ind.

Shade Pratt fik i det 16. minut en lige så perfekt aflevering fra Sofie Bruun Bredgaard et par meter fra feltet, og hun rundede den fremstormende Farum-keeper og scorede til 0-2.

Farum pressede mere på i slutningen af 1. halvleg og forsøgte at stresse B.93’s opspil. Hjemmeholdet fik også annuleret et mål for offside, inden der blev reduceret. Et B.93-hjørnespark gav et kontraløb til ex-B.93’eren Natasha Shirazi, der løb en halv banelængde med tre B.93’ere efter sig og afleverede til en helt fri Büsra Barut, der scorede til 1-2.

I pausen talte B.93-spillerne og cheftræner Anders Vang om at beholde roen og blive ved med at tro på deres spil. Det frustrerede tydeligt Farum-spillerne, der ikke for alvor truede Josephine Madsen i B.93-målet.

Efter en times spil, hvor et Farum-angreb var ved at blive farligt, havde B.93 efterfølgende en stor chance i et flot angreb med Paola van der Veen, Sofie Bredgaard og til sidst afslutning af Shade Pratt, hvis skud blev blokeret tæt på mål.

I det 60. minut scorede Paola van der Veen til 3-1, da Marlene Larsen i forlængelse af den forrige chance løftede bolden op til hollænderen på kanten af feltet. Hun tæmmede bolden, drejede rundt og fri af sin oppasser og lagde køligt bolden i mål ved stolpen. Det var Paolas 5. scoring i fire B.93-kampe.

Michaela Schnack slog meget flot sejren fast i det 64. minut, da hun nærmest fra midten af banen tordnede et langskud mod mål og fangede Farum-keeperen for langt ude. Via undersiden af overliggeren ramte bolden ind bag stregen, vurderede dommerteamet, selv om der først var lidt forvirring, fordi bolden sprang ud af målet igen.

Begge hold havde et par gode tilbud i slutfasen, men det blev ved 1-4 i en overbevisende B.93-holdpræstation med hårdt arbejde og insisteren på at spille sit eget spil.

Cheftræner Anders Vang udtaler

– Det var en meget flot, disciplineret indsats af pigerne. Vi er i god balance og giver meget få chancer væk, og så er vi rigtig rigtig farlige i omstillinger.

– Den her sejr betyder rigtig meget. Den er ikke afgørende for, om vi rykker op, men vi har fået sat en af vores rivaler 3 point bagud. Mentalt er det super vigtigt for os at vinde efter to uafgjorte kampe.

En del Farum-spillere har fortid i B.93: I vinterpausen skiftede Freja Lähteenmäki, Mette Perthu-Hansen og Natasha Shirazi til Farum. Tidligere har Olivia Sandell Madsen og Amanda My Madsen også spillet i B.93.

Til gengæld købte B.93 i januar Nicole Robertson, der var topscorer for Farum i efteråret. Hun scorede i B.93’s 1-1-kamp skærtorsdag mod Næsby, men var ikke i truppen mod Farum.

B.93 har nu 8 point efter 4 kampe og ligger nummer 2 i kvalifikationsligaen, hvor de 2 øverste pladser giver adgang til den øverste liga i efteråret.

Næste kamp er på lørdag den 4. maj kl. 12.30 på Østerbro Stadion mod Odense Q.