B.93 – HIK 0-2 (0-1)

0-1 Rasmus Johansson (39′)
0-2 Andreas Smed (88′)

266 tilskuere.

B.93 er Danmarks bedste udebanehold og dårligste hjemmebanehold. Denne mærkværdige kendsgerning blev desværre bekræftet endnu engang i hjemmekampen mod naboerne fra HIK, som trak sig sejrrigt ud af Slaget om Nordhavnsvej på Østerbro Stadion.

HIKs sejr kan der ikke pilles ved, for gæsterne var klart farligst i det meste af første halvleg og holdt stort set B.93 fra chancer i en mere jævnbyrdig anden halvleg.

Især i kampens første tredive minutter var de til lejligheden rødtrøjede Hellerup-herrer dominerende. 93ernes forsøg på konstruktivt opspil strandede gang på gang i effektivt presspil fra gæsternes side. Ved flere lejligheder måtte Januario i målet parere nærgående HIK-forsøg. Et af disse forsøg fik han dog kun ekspederet op på overliggeren, så en HIK´er kunne heade returbolden i mål. Heldigvis stod han i klar offside-position, så B.93 slap med skrækken i denne omgang.

Omkring den halve time fik B.93 langt om længe strikket et par effektive angreb sammen. Det resulterede i en mulighed til Omar Roshani, der stod helt fri i feltet efter fint oplæg i venstre side fra Nicolai Olsen og Leonel Montano, men han fik desværre ikke snert i afslutningen, så Esben Madsen i HIK-målet enkelt kunne parere. Kort efter Montano en endnu større mulighed, da Rajovic spillede ham fri i dybden på et hurtigt kontra-angreb; desværre trak Madsen i målet igen det længste strå, denne gang med en fin fodparade.

En scoring B.93 i denne fase kunne muligvis have været dén saltvandsindspræjtning, B.93 havde brug for. Men nu udeblev den, og i stedet slog HIK til i den anden ende: Landsholdsspilleren (mod Slovakiet) Rasmus Johansson fik serveret en tværpasning på et sølvfad, godt hjulpet af at et – endnu engang – vaklende 93-forsvar intet gjorde for at genere ham. Alene med Januario måtte han først se sin afslutning reddet af den store brasilianer, men i anden omgang kunne han dårligt undgå at bugsere bolden i mål. 0-1 ved pausen, en stilling, B.93 ikke kunne beklage sig over.

“Den hvide dame” forsøgte at komme ud med en ny energi til anden halvleg, men efter et hovedstød snert forbi mål fra Rajovic gik gassen desværre hurtigt af ballonen. Ganske vist lykkedes det B.93 at etablere spillet længere fremme på banen, hvilket naturligt hang sammen med at HIK trak sig længere tilbage på banen, men nu led vi under, at de offensive kræfter Montano, Olsen, Roshani og Rajovic leverede præstationer et godt stykke under, hvad vi ved, de kan.

Så selv om B.93 nu formåede at holde gæsterne fra chancer, havde det ikke den store betydning, eftersom vi selv aldeles harmløse i offensiv. Et kanonskud fra Mikkel Mouritz var det mest behjertede 93-forsøg, vi kunne få øje på, og det havnede desværre i maven på en HIK-forsvarer.

Tre minutter før tid blev der så lukket og slukket. HIK benyttede endnu et mislykket 93-forsøg på at lægge tryk på gæsternes mål til at slå kontra. Godt nok blev denne kontra noget nølende gennemført, som om det egentlig var vigtigere at trække tiden end at lukke kampen, men da ingen bekymrede sig om Andreas Smed, kunne han jo lige så godt trække mod mål og sende bolden fladt over mod det lange hjørne, hvor den gik i mål via stolpen.

0-2 til HIK kunne der ikke indvendes noget imod. Måske skulle vi overveje at give afkald på hjemmebanefordelen i resten af sæsonen. Den er jo tydeligvis ingen fordel.