1. Herresenior tog til Blue Water Arena og gjorde rent bord med tre point i en topkamp uden lige foran 7.255 tilskuere.

0-2 Ahmed Daghim (60′)
1-2 Mathias Jørgensen (71′)

Esbjerg Idrætspark (Blue Water Arena)
7.255 tilskuere.

Over 7.000 tilskuere var på plads i Esbjerg for at blæse hjemmeholdet til sejr i søndagens ekstremt vigtige kamp mod B.93.

Fra kampens første minutter kom vi da også i strid modvind mod et Esbjerg-hold, der kompromisløst stormede fremad, mens vi kæmpede med at holde bolden i egne rækker.

Men det var dog B.93, der kom først på tavlen. På vores første gennemspillede angreb blev bolden spillet ind over til Jeppe Erenbjerg, som sendte bolden fladt mod bageste stolpe, hvor Abdullah Iqbal var skudt med frem og tæt under mål sikkert eksekverede det smukt gennemspilede angreb. 0-1.

Lars Lungis tropper lod sig dog ikke slå ud og fortsatte ufortrødent med et skylle angrebsbølge på angrebsbølge ned mod Aris Vaporakis’ mål. Stort set alle angreb blev sat ind over højre flanke, hvor vestjyderne spillede sig igennem efter behag og sendte bolden ind over til den ene store mulighed efter den anden.

Det lod til, at det blot var et spørgsmål om tid, før Esbjerg ville få hul på bylden, men Vaporakis leverede en pragtpræstation, der ledte tankerne hen på den græske fantommålmand Sarganis’ heksekunster i Idrætsparken i 1980 (for dem, der kan huske så langt tilbage). Og hvad Vaporakis ikke klarede, formøblede det blå-hvid-stribede hjemmehold med en lemfældig omgang med chancerne.

Den største af mange store muligheder i første halvleg tilfaldt Mathias Jørgensen, som helt fri få meter fra mål til undren for samtlige tilstedeværende præsterede at sende bolden forbi mål. Og så stod 0-1 sig til pausen.

Efter pausen fortsatte kampbilledet med belejring af 93-feltet, pragtredninger af Vaporakis og esbjergensisk ineffektivitet.

Og så – efter knap et kvarters spil – kom den ene kontramulighed, 93erne lurede på. Emmanuel Ogude sled sig fri og sendte Nicolaj Thomsen af sted i dybden. Alene med Jonsson i Esbjerg-målet måtte han se sin afslutning pareret. Men riposten dumpede ned for fødderne af Ahmed Daghim, der med imponerende kølighed helflugtede kuglen i nettet til vild jubel for de mange medrejste 93ere.

Ahmed Daghim satte den vigtige 0-2 scoring ind. Foto: Christian Midtgaard.

I minutterne derpå fortsatte stormløbet mod 93-målet. På ny fik en fantastisk fightende 93-forsvar afværget de vestjyske kanonader.

Men netop som B.93 var ved at komme lidt bedre med i spillet og fik skruet lidt ned for Esbjergs ubønhørlige tempospil, lukkede vi selv hjemmeholdet ind i kampen. En mislykket tilbagelægning fra målscorer Iqbal havnede i fødderne på Mathias Jørgensen, der denne gang ikke svigtede og fra få meters afstand slaskede bolden op i det fjerneste målhjørne.

Reduceringen gav Esbjerg nyt mod. Igen måtte 93-forsvaret kæmpe med alt hvad de havde for at holde hjemmeholdet stangen.

I modsætning til i første halvleg havde vi dog også gode muligheder til at slå kontra. De helt åbne målchancer resulterede det dog ikke i, men med omkring ti minutter igen af ordinær tid, var det dog som om, 93erne fik lidt mere plads til at spille bolden rundt og køre sekunderne af uret. Stor ros til midtbanefolkene Mouritz og Morberg for med et enormt løbearbejde at tage brodden af Esbjerg-offensiven i slutfasen.

Kampens overtid syntes uendelig, men et heroisk kæmpende og koldblodigt spillende 93-hold holdt faktisk Esbjerg fra åbne chancer i slutfasen. Og efter syv minutters overtid kunne jublen bryde løs i 93-lejren, mens Esbjerg-spillerne sank fortvivlede om på banen.

B.93 havde vundet et ekstremt vigtigt oprykningsslag. Nu venter finalen mod Thisted på Østerbro Stadion på lørdag. Kom og støt gutterne. Vi bliver mange. Rigtig mange.

145 medrejsende B.93’ere havde taget turen til Esbjerg fB. Og sikke en oplevelse og en nervepirrende kamp de fik med sig. Kæmpe tak for opbakningen til jer alle. Foto: Brian Nehm.

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– I dag fik vi set et B.93 hold, der arbejdede knaldhårdt sammen i alle 97 minutter. Vi stod imod det tryk Esbjerg kom med fra starten, og fik spillet os stille og roligt ind i kampen.

– Vi kommer foran på et super gennemspillet angreb, med flere gode individuelle top aktioner. I anden halvleg får vi lavet et godt mål til 0-2 på en omstilling, i en periode hvor kampen er meget hektisk.

– Desværre er vi jo selv lidt involveret i deres scoring til 1-2, men jeg må virkelig rose spillerne for den præstation de leverer de sidste 25 minutter, hvor vi står imod Esbjergs tryk.

– Der kan man virkelig se, at vi har rykket os over sæsonen. Tidligere kunne vi godt være knækket af scoringen til 1-2. I dag løfter vi os bare og kriger endnu mere hjem.

– De her topkampe bliver afgjort ved de små marginaler. I dag havde vi de små marginaler på vores side kampen igennem og ikke mindst et hold, der bare ville vinde.

– Nu glæder vi os over dagens sejr og de tre point.

– Og så venter en sindssyg hård uge, hvor vi skal have samlet kræfter igen. Så vi kan levere en toppræstation igen på lørdag imod Thisted FC.

– Vi har hele tiden haft et ønske om at kunne spille med om oprykningen til det sidste. Dét må vi da om noget sige, at vi gør. Vi er ikke i mål endnu. Vi skal have gjort arbejdet færdigt på lørdag.

– Tak for den fantastiske opbakning, som vi endnu engang fik i dag på udebane. Sikke en fankultur der er blevet skabt på Østerbro.

B.93 TV: Fællesang fra lægterne

B.93 TV: Vi er 1-2-93 …

B.93 TV: Mere fællessang på Blue Water Arena

B.93 TV: Spillerne bliver modtaget på Svanemølleanlægget søndag aften

B.93 TV: Aris får gang i megafonen og synger med efter røgen fra romerlysene har lagt sig

Meget mere B.93 TV

Se mere B.93 TV og stemning på lægterne på B.93’s YouTube kanal.