Vi kan som klub kun være stolte af den måde spillerne repræsenterede B.93 på i 1. kamp i Sydbank Pokalen. Her får du Mads Mazantis kampreferat.

AGF – B.93 3-1 (1-0)

1-o Jón Dagur Thorsteinsson (39′)
2-0 Alex Gersbach (49′)
3-0 Gift Links (79′)
3-1 Daniel Stückler (90′)

DBU Pokalen (Sydbank Pokalen), kvartfinale, 1. kamp.

Aarhus Stadion (Ceres Park)
Kampen blev afviklet uden tilskuere.

Kvartfinalerne i pokalturneringen afvikles i år over to kampe, fordi DBU gerne vil være helt sikre på, at ingen lavere rangerede hold går videre. B.93’s første kvartfinalekamp blev en iskold onsdag aften afviklet på et coronanedlukket Aarhus Stadion.

I kampens indledning satte AGF sig tungt på spillet, og B.93 kæmpede med at spille sig ud af hjemmeholdets pres. Heldigvis undgik vi at indkassere et tidligt mål, og lige så stille åd den til lejligheden rødklædte Hvide Dame sig ind i kampen.

Første halvlegs dramatiske højdepunkt indtraf efter omkring 25 minutter. Løbefænomenet på 93-midtbanen, Niels Morberg, headede til bolden i en duel med AGF-angriberen Patrick Mortensen, der i samme moment løftede benet så højt, at han reelt stemplede Morberg i hovedet. Morberg måtte kort efter udgå, Mortensen slap med gult, og misbrugte en enorm hovedstødschance øjeblikket efter.

B.93-spillet hang bedre og bedre sammen som halvlegen skred frem. Rigtig farligt blev det aldrig, men der var tilløb til gode muligheder på kvikt gennemførte kontraer orkestreret af spilfordeleren Dhaflaoui. Dog var vi til tider sårbare i defensiven, især når AGF angreb over højresiden.

Otte minutter før pausen gik det galt, da Albert Grønbæk brød igennem på netop et af disse farlige angreb over højre flanke. Vaporakis i målet fik pareret Grønbæks afslutning, men på riposten stod Thorsteinsson helt udækket og kunne enkelt sparke AGF i front.

1-0-pauseføringen kunne der ikke indvendes noget imod, men med lidt held kunne vi have holdt nullet til pausen. En imponerende første halvleg af de unge 93ere under meget vanskelige omstændigheder.

I pauseinterviewet var cheftræner Thomas Nørgaard da også tilfreds med sit holds indsats, men pointerede dog, at spillerne skulle huske at dække op. Det budskab kunne spillerne desværre ikke omsætte i praksis, for anden halvleg var blot tre minutter gammel, da australieren Gersbach fik lov at stå udækket i venstre side af feltet. Han takkede for den gode plads ved at smaske bolden ind mellem benene på Vaporakis fra en spids vinkel.

En barsk indledning på en anden halvleg, der i det hele taget blev en barsk omgang for 93erne. Forskellen i tempo og kampform mellem AGFs dygtige Superligaspillere, der er godt i gang med sæsonen, og et 93-hold, der ikke har spillet på græs siden oktober, blev tydelig efter pausen.

93erne holdt fast i konceptet og forsøgte sympatisk at spille sig ud af vanskelighederne, men slap sjældent godt fra det, og blev trykket dybt ned på egen banehalvdel. Heldigvis var aarhusianerne ikke imponerende skarpe, når deres mange angreb skulle afsluttes, ellers kunne det være blevet rigtig grimt for Den Hvide Dame.

Tolv minutter før tid kom det 3-0-mål, der havde ligget i luften længe. Efter et indkast langt oppe på egen banehalvdel led vi endnu engang et dumt boldtab, og denne gang blev det straffet, da den festlige sydafrikaner Links strøg mod mål og lidt udenfor feltet sparkede kuglen fladt i nettet uden chance for Vaporakis.

I slutfasen havde “De Hvi’e” et par rigtig gode muligheder for at øge føringen yderligere. Men for første gang i kampen kom B.93 faktisk også frem til reelle scoringsmuligheder. Indskiftede Daniel Stückler slap fri i dybden. Hans afslutning var desværre for tæt på målmand Grabara, så han kunne parere.

Til allersidst i kampen fik Stückler minsandten chancen igen. Et frisparksindlæg blev headet ud af feltet af AGF-forsvaret, men Simon Wæver headede bolden derind igen via Søren Nørgaards hårtop, Stückler smuttede bag om sin markering og fik med en lang tå prikket reduceringen i mål på kampens sidste spark.

3-1 til AGF. Selvfølgelig et vanskeligt udgangspunkt til returkampen, men det kunne have været langt værre. Ja, 93erne var på hælene i anden halvleg, men forudsætningerne var så ulige, at man ikke kunne forvente andet. I stedet for at ærgre sig over de fejl, der blev begået, da tempoet blev for højt, bør de unge 93ere være stolte over den kampiver og spilleglæde, de udviste. Vi, der fulgte kampen bag skærmen, er i hvert fald stolte af jer.