Vælg en side

B.93 – FC Sydvest 3-1 (2-1)

0-1 Morten Beck (11′)
1-1 Mican Atici (15′)
2-1 Mican Atici (28′)
3-1 Milan Rasmussen (82′)

Østerbro Stadion
238 tilskuere.

B.93 fik den værst tænkelige start på kampen mod midterholdet FC Sydvest fra Tønder. Efter et hændeligt sammenstød pådrog midtstopper Adam Emme sig en hovedskade og måtte udskiftes. Venstre back Matthias Andersen kom ind i stedet, og Benjamin Lund blev rykket ind på en uvant plads i midterforsvaret. Men før den nye konstellation for alvor kom på plads, blev B.93 overrumplet efter et indkast i højre forsvarsside. Bolden blev spillet fladt på tværs og endte til sidst hos en helt udækket Morten Beck, der enkelt kunne ekspedere bolden fladt i mål.

Heldigvis svarede B.93 hurtigt igen. Få minutter senere blev stortalentet Mican Atici, der havde fået chancen fra start på bekostning af en skadet Daniel Stückler, spillet fri i dybden efter et par fine førstegangsafleveringer. Iskoldt udplacerede den 17-årige angriber Kikkenborg i Sydvest-målet. 1-1.

Efterfølgende satte B.93 sig på spillet, mens de sønderjyske gæster måtte trække sig længere tilbage på banen. I det 28. minut udmøntede overtaget sig i en ny 93-scoring, og igen var Atici manden med den afgørende fod på bolden. Denne gang blev han spillet fri i venstre side af feltet. Fra en lidt spids vinkel fyrede han af med et kort aftræk, der overrumplede Kikkenborg, så bolden strøg i mål i det korte hjørne.

Kort før pausen blev “Den hvide dame” yderligere handicappet af en skade i midterforsvaret – igen en hovedskade. Denne gang var det Morten Hegaard, der måtte udgå efter nærkontakt med en sønderjysk albue. Til gengæld fik vi efter pausen et længe ventet gensyn med holdets normale anfører, Christian Stokholm, der erstattede Hegaard i midterforsvaret.

Stokholm blev en nøglespiller i anden halvleg, hvor han med stor autoritet styrede en offside-taktik, der fik mange Sydvest-angreb til at løbe ud i sandet.

B.93 havde ellers svært ved at holde fast i bolden i det meste af anden halvleg, så det var en kamp, der længe lå på vippen. En trippel-indskiftning midt i halvlegen fik dog bragt lidt nyt liv i 93erne, der forståeligt nok var lidt matte i sokkerne i den stegende hede oven på det hårde kampprogram.

En af indskifterne, unge Malthe Weisdorf, tvang Kikkenborg til en fin parade med et godt forsøg, der havde bud efter det lange hjørne. Det skulle i stedet blive en anden indskifter, 17-årige Milan Rasmussen, der afgjorde kampen. Med en forrygende solotur sprættede bomberen fra U17-holdet sønderjydernes midterforsvar op, før han til sidst prikkede bolden i mål til stor jubel for de 238 tilskuere.

Dermed fortsatte B.93 sin imponerende stime og forsvarede førstepladsen i rækken med sin fjerde sejr i træk. Spillet var ikke prangende, og Sydvest kunne med lidt held godt have fået et point med hjem til grænselandet. Men B.93 rådede over to 17-årige individualister med evner, ingen andre hold i denne række kan matche.

Se live update på facebook.com/b93fan.
Se post-match interview med Thomas Nørgaard efter sejren.

Holdet på banen

Aris Vaporakis

Simon Wæver
Adam Emme (ud 8′)
Morten Hegaard (ud 46′)
Benjamin Lund

Søren Nørgaard
Mikkel Mouritz
Lauge Persson (ud 68′)

Jeppe Erenbjerg (ud 68′)
Mican Atici
Nicolai Olsen (ud 68′)

På bænken

Matthias Andersen (ind 8′)
Christian Stokholm (ind 46′)
Daniel Barir (ind 68′)
Milan Rasmussen (ind 68′)
Malthe Weisdorf (ind 68′)
Magnus Krogh Hansen
Simon Rossil

Referat af Mads Mazanti.
Foto: Christian Midtgaard.