B.93 leverede et flot comeback tirsdag aften, hvor Østerbro IF var på besøg på Svanemølleanlægget.

3-2 Silje Simonsen (94′)

Svanemølleanlægget
60 tilskuere.

På en skøn tirsdag udspillede anden kamp i kvindernes sæson sig på Svanemølleanlægget. Et vaskeægte lokalbrag mellem B.93 og Østerbro IF var hvad de fremmødte tilskuere kunne se frem til denne sensommer tirsdag.

Forberedelserne til kampen havde for cheftræner Rasmus Good blandt andet været på baggrund af sæsonens første kamp ude mod FC Damsø. Her handlede det om at være mere tålmodige i opstillet og ikke forhaste opbygningsspillet.

Arbejdet op til kampen havde således båret præg af, at B.93’erne forventer et mere initiativrigt hold, hvor Østerbro IF vil frem på banen. Ud fra denne antagelse håber og forventer trænerteamet fra B.93’s side at Østerbro-kvinderne vil efterlade en del plads midt på banen, hvor man vil gøre brug af B.93’s force i at styre spillet centralt.

Desuden havde man været fokuseret på at kunne sikre det gode og sikre spil i alle 90 minutter, så kampen ville ske på B.93’s kvindernes præmisser. Rasmus mente også, at B.93 har favoritværdigheden i kampen.

Ganske som forventet kom Østerbro-kvinderne ud til 1. halvleg med et højt pres, som stressede og besværliggjorde B.93’s opbyggende spil. Den hektiske start på kampen fortsatte, dog uden chancet til nogle af holdene.

Vi skulle hen til det 20. minut før første chance indenfor målrammen indtraf. Til stor frustration var målet desværre til Østerbro-kvinderne, som bragte sig foran 1-0. Henimod slutningen på 2. halvleg fik B.93 bedre fat i pasningsspillet, og det førte også til et par store chancer, hvor kun marginalerne var imod os.

Til pausen kunne vore B.93 kvinder se tilbage på en 1. halvleg, hvor de desværre blev overmatchet på fysikken og dermed desværre gik tabende fra en del nærdueller. Derfor var det også en fornøjelse som referent at se hvordan kvinderne hen imod slutningen af første halvleg forsøgte at bruge pasningsspillet som en vej mod Østerbros mål, hvilket betød, at de sidste 5 minutter af 1. halvleg blev på B.93’s præmisser.

2. halvleg lignede til at begynde med meget opskriften på meget af spillet i 1. halvleg. Men efter 60 minutter lykkedes det med en meget vellykket og velspillet kontra for B.93 kvinderne, og med en kynisk scoring lige efter bogen af Silje Cassandra Simonsen reducerede B.93 til 1-1.

Efter et højt pres i det 72. minut vendte Østerbro IF igen kampen til deres fordel og bragte sig foran 2-1 i en periode, hvor B.93 ellers så ud til at have momentum efter reduceringen.

Men en nervepirrende afslutning på kampen lykkedes det alligevel helt utroligt til slut B.93 kvinderne først at få lavet et godt opspil, som med en god dribling i feltet gav et straffespark. Straffesparket blev sikkert sparket ind i det 92. minut af Nicoline Lieber Heilstrup til stillingen 2-2.

Efterfølgende blev en suveræn kontra atter gennemført og til tilskuernes store overraskelse endte B.93 med at vinde 3-2. Silje Cassandra Simonsen blev dobbelt målscorer i det 94. minut.

Derfor var det også en meget glad og lettet træner vi mødte efter kampen, som var meget stolt af sit holds vilje og fight. Men det var også en kamp som cheftræneren synes blev mere spændende end nødvendigt. Specielt på midtbanen var Østerbro gode til at forhindre, at B.93 kunne få lov at vende og fordele spillet.