B.93 – Frem 1-0 (1-0)

1-0 Emil Dyre (41′)

733 tilskuere (sæsonrekord).

Historien kunne ikke være skrevet bedre af nogen manuskriptforfatter i Hollywood. Og dog: Måske var den så god, at en filmproducent ville forkaste den som værende for usandsynlig. Men nu var det altså ikke en film, men skinbarlig virkelighed, da B.93 lørdag eftermiddag ikke blot fik sæsonens første hjemmesejr i københavnerklassikeren mod Frem, men også oplevede et jubilæum af de helt særlige, da 93-legenden Emil Dyre i sin kamp nummer 250 som en anden genopstanden superhelt hoppede direkte ind fra bænken og scorede kampens enlige mål.

I kampens indledning var det dog vores venner fra Frem, der var farligst. Spillet var godt nok nogenlunde ligeligt fordelt, men mens 93-angrebsspillet havde tendens til at ende i adresseløse dybdeafleveringer, virkede Frem’ernes angrebsspil noget skarpere, og det var i flere tilfælde marginaler, der skilte dem fra at spille sig igennem til helt åbne chancer.

Men heldigvis fik 93-forsvaret med hiv og sving afværget Frems tilnærmelser og mod første halvlegs slutning begyndte 93erne også så småt at true Frems mål. En meget aktiv Leonel Montano fik en åben skudmulighed få meter udenfor feltet, men skød desværre lige på Brylov i Frems mål.

Kort efter blev samme Montano liggende i græsset og måtte seks minutter før pausen udgå med en skade. Hvad der var umiddelbart var et tab for B.93, viste sig imidlertid at danne grundlaget for det store Hollywood-øjeblik, der derpå fulgte.

For erstatningen for Montano blev 250-kamps-jubilaren Emil Dyre. Dårligt havde den gamle ræv indtaget sin position på venstre fløj, før en tværbold fra højre smuttede gennem et tøvende Frems midterforsvar, der alle ventede på en offside-kendelse mod Rajovic, men flaget blev nede, og så dumpede bolden ned ved fjerneste stolpe for fødderne af en fremstormende Dyre, som uden dikkedarer slaskede bolden i nettet forbi en chanceløs Brylov. 1-0 på Dyres første boldberøring! Målet blev fejret med en blanding af jubel og vantro. Dette var næsten for utroligt til at være sandt.

Pauseføringen til B.93 var måske ikke helt fortjent, men i anden halvleg spillede 93erne sig op og blev det klart mest chanceskabende hold. Spillet fordelte de to hold godt nok stadig ret lige imellem sig, og det var mere kampbetonet end kønt at se på.

Men med føringen i ryggen blev der mere plads til at vores hurtige offensivspillere kunne folde sig ud. Unge Erenbjerg var med sine tekniske færdigheder og opfindsomhed en kilde til stor uro, Nicolai Olsen, der med Dyres indskiftning blev flyttet ind på en plads centralt i offensiven, var heller ikke nem at styre, og selvfølgelig var hovedpersonen selv, jubilaren Dyre, også i hopla.

Faktisk burde B.93 have lukket kampen med et mål til 2-0 i løbet af anden halvleg. Backen Matthias Andersen blev spillet alene igennem, men måtte se sit skud pareret af Brylov, Christian Stokholm headede snert forbi fjerneste stolpe efter et hjørnespark, Erenbjerg blev tacklet (fældet?), da han ellers var sluppet fri i feltet, og i overtiden trak Brylov igen det længste strå, denne gang i duel med indskiftede Søren Nørgaard.

Når man forsømmer at lukke kampen, går det som bekendt ofte galt i den anden ende. Men det ventede Frem-stormløb blev takket være imponerende fight af 93-defensiven aldrig til mere end en ivrig sværmen omkring 93-feltet i kampens sidste 10-15 minutter.

Kun på skud udefra var Frem’erne farlige, men det var til gengæld også rigtigt farligt ved to tilfælde i slutminutterne: Et godt frispark blev løftet over muren og afværget af en flot parade af Januario. Og så, da de seks minutters overtid var ved at løbe ud, fik Januario kun halvklaret et lumsk langskud, så bolden i et kort øjeblik, der syntes uendeligt, trillede på tværs af målet og blot behøvede en lang Frem-tå for at ende i kassen. Heldigvis nåede Januario tilbage og fik raget bolden til sig med det yderste af neglene.

Dermed var en vital 93-sejr i hus. Det grimme nul i 93-hjemmebanestatistikken er omsider slettet. Og jubilæumshelten Dyre kunne fejres for ikke blot jubilæet, men også for kampens afgørende aktion.