1. Herresenior spillede lørdag efter 1-1 ude mod Kolding IF. Jeppe Erenbjerg udlignede for B.93. Vi ligger foreløbig nr. 1 inden Aarhus Fremad og Esbjerg fB mødes søndag.

Kolding IF – B.93 1-1 (0-0)

1-0 Christian Vestergaard (50′)
1-1 Jeppe Erenbjerg (55′)

Autocentralen Park
3.107 tilskuere.

B.93 stadig med i topstriden trods pointtab i Kolding

Faktisk ligger østerbroklubben nummer ét forud for morgendagens kamp mellem Esbjerg og Aarhus Fremad, så måske kan det ene point efter 1-1 alligevel vise sig at være guld værd, når sæsonen slutter i næste måned.

Det var ellers gæsterne, som viste god kontrastyrke allerede efter 8 minutters spil, da Jeppe Erenbjerg afsluttede uskarpt på målmand Christoffer Petersen. I det hele taget skabte B.93 godt med chancer før pausen, og samme Erenbjerg fik igen muligheden efter 28 minutter, men brændte nok engang.

Efterhånden som halvlegen skred frem, kom hjemmeholdet dog bedre med, og det var tydeligt at se, hvorfor Kolding kun har tabt to hjemmekampe i hele sæsonen. Først forsøgte man sig med et hovedstød efter et hjørnespark, og efter 35 minutters spil var Christian Kudsk nærgående med et spark fra kanten af straffesparksfeltet, men stolpen hjalp Aris Vaporakis, hvorefter Paul Ngongo curlede bolden over mål i den efterfølgende situation.

Ahmed Daghim satte Jeppe Erenbjerg op til scoring. Foto: Christian Midtgaard.

Kampens højdepunkt i anden halvleg
Mere blev det ikke til før dommer Phillip Warburgs pausefløjt, men efter sidebyttet fortsatte Kolding de offensive takter.

Fire minutter inde i anden halvleg opstod der stor forvirring i B.93’s forsvar efter et hjørnespark. Bolden landede hos Christian Vestergaard, som er lejet i OB, og han kunne fladt sparke bolden i mål til sin tredje træffer i denne sæsons 2. divison.

Godt fem minutter senere indtraf kampens højdepunkt. Ikke blot for B.93, men også for den neutrale observatør, som kunne nyde et flot mål, da Abdullah Iqbal efter hårdt arbejde erobrede bolden helt ude ved hjørneflaget. Bolden trillede over til Ahmed Daghim, som diskede op med et indlæg, som Jeppe Erenbjerg flugtede flot i nettet fra kort afstand.

Den 23-årige offensivspiller har haft et fremragende forår i den hvide trøje (selv om B93 nu spillede i mørke dragter i dagens kamp …). Målet var således hans tredje i de seneste fire kampe, og i alt står han noteret for syv sæsonmål.

Der var stadig over en halv time at spille i, og umiddelbart virkede det til, at B.93 var mest interesserede i at afgøre kampen. Der var i sandhed også noget at revanchere sig for efter det forsmædelige 1-5 nederlag hjemme på Østerbro Stadion i sidste uge.

Efter 17 minutters spil brød Ahmed Daghim igennem i venstre side, men desværre for ham var der ingen holdkammerater, der var med på det ellers lumske indlæg.

Midtvejs i halvlegen svigtede koncentrationen dog alligevel, og efter en dobbelt chance var det tæt på, at Christian Vestergaard blev dobbelt målscorer, men hans forsøg sejlede ved siden af.

Med et kvarter tilbage fik Tamer Bany chancen efter et flot løb og tilhørende indlæg fra den nærmest allestedsnærværende Jeppe Erenbjerg, men førstnævnte fik ikke ordentligt træf på bolden.

Til allersidst var det så Kolding IF, som kunne have sikret sig de tre point. Et par meter udenfor feltet trykkede Jacob Torp af, og for anden gang i kampen var træværket på B.93’s side. Denne gang var det overliggeren, som var Aris Vaporakis’ ven.

Meget passende fløjtede dommer Warburg af efter 93 minutter, og efter sidste uges ydmygelse, må det ene point i en svær udekamp vist siges at være godkendt.

Oprykningsdrømmen lever i bedste velgående, og i næste uge venter en lige så svær, og lige så vigtig udekamp. Ddenne gang mod Aarhus Fremad på Riisvangen Stadion i det nordlige Århus.

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– Efter sidste weekends dårlige præstation er vi glade for at vi i dag kom tilbage på sporet med en god præstation i en topkamp på en svær udebane.

– Vi ved, at når vi leverer en godkendt præstation, så kommer pointene også. Det så vi igen i dag.

– Vores gruppe af spillere, trænere omkring holdet viste i dag meget mental styrke. Ovenpå nederlaget sidst, havde vi løftet os endnu mere som gruppe.

– Vi havde lagt en god gameplan. Spillerne udførte den godt, selv da vi kommer tidligt bagud i anden halvleg får vi hurtigt rejst os igen og kommer stærkt tilbage.

– Kolding har kampen igennem mange standardsituationer, hvor de lægger pres på vores felt med lange indkast, frispark og hjørnespark. Men vi står stærkt imod kampen igennem.

– Vi var langt mere afklarede og afstemte i spillet med bolden i dag end sidste weekend, så vi fik skabt mere ro i vores eget spil.

– Vi er en runde yderligere fremme i slutspillet, og vi er fortsat på en af de to oprykningspladser efter denne runde.

– Der resterer fire runder, hvor det handler om at præstere godt i hver eneste kamp, så kommer det nødvendige antal point også ind på kontoen.

– Vi tager en kamp ad gangen. Næste lørdag venter igen endnu en topkamp, når vi skal til Aarhus Fremad. Det lægger fortsat i vores egne fødder. Vi kan selv afgøre det.

– Til sidst vil jeg gerne rose de fremmødte B.93’ere der havde taget turen til Kolding. Vi er utrolig glade for jeres støtte. I kunne tydeligt høres inde på banen.