1-0 Jack Wander (24′)

Udvisning: Morten Fraysse, B.93 (41′)

Østerbro Stadion
350 tilskuere.

Til lørdagens meget vigtige kamp mod Brønshøj måtte B.93 undvære flere af de bærende kræfter: Sebastian Czajkowski var ude med den skulderskade, han pådrog sig i sidste minut af kampen mod AB, desuden savnedes også folk som de skadede Emil Dyre og Adam Emme, foruden karantæneramte Kristian Holm. I målet blev Ronni Raun, der ikke havde kunnet få fri fra arbejde til træning i løbet af ugen, erstattet af Victor Michaelsen. Unge Morten Fraysse gled ind i midterforsvaret, Jack Wander spillede venstrefløj og “Pukki” Olsen indtog en uvant plads som frontangriber.

“Hvepsene” fra Brønshøj indledte med at være farligst i øsregnen over Østerbro. Victor Michaelsen måtte et par gange dykke ned og redde nærgående forsøg. Desuden tvang et godt frispark fra Kevin Bechmann Timm ham til en stor redning oppe under overliggeren.

Men der gik dog ikke længe før B.93 også begyndte at vise tænder. Hurtigt lurede “Den Hvide Dame”, at afleveringer i dybden fra først og fremmest Mikkel Mouritz gjorde ondt på Brønshøjs højtstående bagkæde. “Pukki” Olsen og Mads Walter fik begge gode muligheder på den konto, men Kasper Vilfort i Brønshøj-målet dækkede vinklerne godt.

I kampens 24. minut fik vi så udbytte af anstrengelserne, da “Pukki” Olsen puffede sig fri af en Brønshøj-stopper (frispark?) efter en lang bold i højre angrebsside. “Pukki” trak ind i banen og fandt en fremstormende Jack Wander, der køligt udplacerede Vilfort. 1-0!

Derpå havde B.93 ret godt styr på begivenhederne. Brønshøj var kun farlige ved en enkelt lejlighed i resten af halvlegen, da et forulykket indlæg dumpede ned på trekantsammenføjningen. Men kampen tog alligevel en dramatisk drejning fem minutter før pausen; Morten Fraysse indkasserede et rødt kort, da dommeren vurderede en tvekamp mellem Fraysse og en Brønshøj-spiller til at være en “nødbremse” fra 93erens side (Brønshøj-spilleren indrømmede senere selv, at han begik frispark, før Fraysse havde fat i ham).

Med en mand i undertal i 50 minutter plus det løse, var der brug for fight og løbevilje fra hele holdet for at redde sejren hjem. Og det blev der så sandelig også vist i resten af kampen, hvor 93erne kæmpede forbilledligt for at bremse hvepsenes angrebsforsøg. Brønshøj havde naturligt nok et tydeligt spilovertag, men vores ualmindeligt solidt spillende defensiv afviste på fornem vis de sort-gules offensiv. Når de en sjælden gang kom til en afslutning mod mål, var Victor Michaelsen sikkerheden selv.

B.93 var sjældne gæster foran Brønshøjs mål, men “Pukki” Olsen blev da snydt for et straffespark under et gennembrudsforsøg, og Mads Walter ramte stiveren på målet efter at være blevet spillet fri i højre angrebsside.

Brønshøj kom dog foruroligende tæt på en udligning ved to lejligheder: Først forærede vi dem en friløber på Martin Heisterbergs forulykkede tilbagelægning, heldigvis sneg afslutningen sig forbi fjerneste stolpe, derpå fik en Brønshøj-spiller frit hovedstød tæt under mål, men også ved denne lejlighed manglede træfsikkerheden.

Og så kunne B.93 hive en forløsende sejr og land. En sejr skabt på fight og vilje snarere en poleret fodboldspil, men det var også lige, hvad der var brug for på en dyngvåd og blytung bane og med en mand i undertal i det meste af kampen.

Mohammad Ali, der leverede et enormt løbearbejde på højre fløj: “En sejr skabt på benhårdt arbejde. Det røde kort motiverede os bare til at kæmpe endnu hårdere for hinanden.”