Hillerød var mest effektive på den særdeles vindblæste lørdag eftermiddag på Svanemølleanlægget.

201 tilskuere.

1-0 Sebastian Koch (6′)
1-1 Maksym Fitel (29′)
1-2 Maksym Fitel (51′)

Kampen var flyttet fra Østerbro Stadion til klubbens anlæg, da græsset på vores normale hjemmebane ikke var meldt klar – og man ville hellere spille på Svanemølleanlægget fremfor et alternativt sted. Næste hjemmekamp lørdag 30. marts hjemme mod Marienlyst spilles på samme bane.

Se eller gense kampen med MyCujooTV’s streaming tjeneste.

Det blev aldrig en velspillet kamp – dette skyldes ikke holdenes evner eller ønske om en urytmisk kamp, men det blæste så meget at mange tilfældigheder spillede ind på kampens forløb. En kamp, hvor alle tre mål skyldes forsvarskiks.

Det startede godt for B.93, som virkede veloplagte og hurtige på bolden. Efter en håndfuld minutter var Antipas vågen og reagerede på en fejl i udeholdets defensiv, satte speed mod målet og serverede – ganske uselvisk – bolden til aktive Sebastian Koch som scorede fra nært hold.

Målet gav momentum hos B.93 – som måske kunne  have gjort det til 2-0 i et par situationer – hvor den sidste præcision manglede i afleveringen. Lauge Persson og dygtige Søren Nørgaard havde flere gode aktioner, men var ikke heldige med alt. Vores midtbanefolk var flere gange tæt på at lave den afgørende aflevering, og debutanten Koch viste farlighed med gode gennembrud flere gange.

Efter en halv times spil så B.93 defensiv skidt ud – og en af kampens bedste spillere Maksym Fitel – gjorde det til 1-1. Derfra sad udeholdet tungt på resten af halvlegen. En flot redning fra Conrado efter 35 minutters spil forhindrede en føring til Hillerød, og anfører Stockholm måtte råbe meget efter sin defensiv, som ikke så godt ud. Det hører med til historien at Antipas var uheldig med en afslutning, som ramte stolpen.

Kort før halvlegspausen måtte uheldige Mikkel Mouritz forlade banen med en skade, og han kom til at mangle centralt for B.93. Ind kom Jeppe Erenbjerg som aldrig faldt ind i kampen, grundet det meget sparkeri. Jeppe er et meget stort talent, men fik aldrig rigtigt ro på sine afleveringer og boldomgang i den hektiske 2. halvleg.

B.93’s fans håbede selvfølgelig at hjemmeholdet ville sætte sig på 2. halvleg, men det var ikke meget B.93 skabte af store chancer. Energien var egentlig god nok, men vinden (som var et stort problem hele kampen) gjorde, at det var en svær kamp for Danny Jungs spillere – og kort ind i sidste halvdel af kampen blev B.93’s defensiv overløbet og målskytten til 1-1 lavede også sejrsmålet.

Antipas faldt mere og mere ud af kampen. Han skal nok blive en gevinst for B.93, men han skal i bedre gear – og han tog store pauser undervejs. Alligevel havde man den fornemmelse, at skulle udligningen komme, ville det komme fra ham eller Koch.

Følelsesmæssigt ville jeg gerne skrive, at B.93 havde fortjent en udligning, og det var meget tæt på 2-2 da bolden blev blokeret flere gange i feltet i det 81. minut – vores bedste chance(r) i 2. halvleg. Min vurdering er dog, at Hillerød var den tand skarpere end hjemmeholdet, så skulle der findes en vinder, var det ikke ufortjent det blev dem. Ikke mindst fordi de havde en megachance 10 minutter før tid, som Conrado tog sig dygtigt af.

Man kan kynisk sige, at de udnyttede to af kampens mange fejl – vi profiterede kun af en, og fodbold drejer sig om at kunne score på sine muligheder. Der var en god indstilling hos B.93 – ikke mindst hos vores anfører Stokke som viste karakter. Sebastian Koch og Matthias Andersen (som fik en tåbelig advarsel, som han faktisk var uforskyldt i) var vel holdets bedste.

Jeg er af den faste overbevisning, at vi har en god trup – bedre end sidste sæson – og vi kommer i gang snart. Det var dog en rodet fodboldkamp denne lørdag på Østerbro, og vi leverede ikke god nok fodbold. Vi kan godt skyde skylden på blæsten, men vi førte tidligt og burde have styrke nok til at hente tre point i sådan en position.

Næste kamp er Slagelse ude lørdag 16. marts kl. 15.oo.