1-1 Stefan Nygaard Hansen (57′)

Udvisning: Rasmus Nielsen, AB (45′).

Gladsaxe Stadion
458 tilskuere.

Fodbold kan være et mærkeligt spil, og i B.93 gør vi af og til, hvad vi kan, for at gøre det endnu mærkeligere. Hvordan kan det f.eks. være muligt at spille uafgjort efter at have misbrugt et straffespark og spille i overtal i en halvleg, og alligevel går modstanderen fra banen dybt skuffede over ikke at have fået de tre points? Dette referat vil forsøge at redegøre for forløbet, der ligger bag dette spørgsmål. Men en egentlig forklaring på, hvorfor det skulle gå, som det gik, kræver nok, at en psykologkongres havde overværet lørdagens kamp i Gladsaxe, og det er måske endda tvivlsomt, om de havde nået frem til et resultat.

Gennem hele første halvleg havde B.93 et tydeligt spilovertag mod et AB-hold, der virkede forbløffende passive på eget græs. Nicolai “Pukki” Olsen fik vores første åbne mulighed midt i halvlegen efter en flot dybdeaflevering fra Andreas Heimer, men måtte se sin afslutning strande i målmandens benparade.

Vi skulle hen til det 38. minut, før vi fik udbytte af overtaget. Bolden blev kæmpet igennem i højre angrebsside og på en flad tværpasning kom Sebastian Czajkowski først på bolden og trykkede den over stregen fra nært hold. Fuldt fortjent føring til et 93-hold, der havde fået rutinerede spillere som Peterlin, Farver og Ali ind i startopstillingen igen efter det forsmædelige nederlag i Hillerød.

I halvlegens sidste minut var Czajkowski igen på færde, da han smuttede igennem efter at ABs målmand havde fejlbedømt en lang aflevering. Men netop som han skulle sende bolden i det tomme mål, blev han revet omkuld bagfra af ABs Rasmus Nielsen, der desperat forsøgte at redde situationen. Rødt kort til Nielsen og straffespark til B.93. Czajkowski tog sig selv af straffesparket, men målmanden havde luret, hvor han ville sparke og parerede forsøget, så 0-1 stod sig til pausen.

Trods det misbrugte straffespark havde B.93 med en føring og en mand i overtal i hele anden halvleg alle muligheder for at hive sejren i hus. Men så var det, det store mysterium foldede sig ud for øjnene af tilskuerne i Gladsaxe. For hvordan i alverden kunne det lade sig gøre, at B.93 gennemførte anden halvleg som om det var os, der var i undertal? Af uforklarlige årsager tabte vi fuldkommen fatningen efter pausen. Et skudforsøg fra Czajkowski og et godt frispark fra indskiftede Emil Dyre var de eneste muligheder, vi havde i anden halvleg, mens akademikerne derimod udnyttede fejl på fejl i 93-organisationen til at tilspille sig den ene kæmpechance efter den anden. At det kun blev til det udlignende mål på hovedstød ved Stefan Nygaard Hansen efter en af mange situationer med opspilsfejl og svigtende opdækning, kan vi takke en veloplagt Ronni Raun i målet for.

Og således endte det altså med, at de ti AB´ere gik fra banen dybt skuffede over ikke at have udnyttet deres mange muligheder, mens elleve 93ere absolut ikke kunne beklage at have fået et point i hus, som faktisk var en smule heldigt. Det var – desværre – endnu en kamp, som vakte stof til dyb eftertanke i 93-lejren.

Emil Farver: “Vi spillede en god første halvleg, hvor vi kom med god energi, men vi er åbenbart ikke kloge nok til at køre en sejr hjem.”