Det blev ingen god dag på kontoret på Blue Water Arena søndag, da B.93 tabte 4-2 til Esbjerg fB. Holdet var bagud 4-0, men fik arbejdet sig godt tilbage. To røde kort til hjemmeholdet i slutfasen.

4-2 Mikkel Mouritz, straffe (90′)

Udvisninger: Mads Larsen, Esbjerg fB (84′) og Jesper Sørensen, Esbjerg fB (90′).

Blue Water Arena
3.119 tilskuere.

Trods dobbeltudvisning: Esbjerg knock-outede B.93 i første halvleg

Efter en yderst effektiv første halvleg viste Esbjerg, at de er holdet man skal slå for at være tophold i fodboldens 2. division i denne sæson. Til trods for hele to røde kort til værterne mod slutningen var gæsterne fra Østerbro dog aldrig rigtig i nærheden af sejren.

Allerede efter 12 minutters spil kom hjemmeholdet foran efter et frispark, som den lange angriber Emil Holten fik dirigeret forbi Viktor Anker, som nok engang var foretrukket i stedet for Aris Vaporakis i ’93-målet.

Der stod efterfølgende Esbjerg på alt, så derfor var det ganske logisk, at anfører Mads Larsen kunne øge føringen efter 33 minutter. En god tværbold fra Jonas Mortensen i feltets højre side fandt vej til førnævnte Larsen, som med en behersket inderside sendte kuglen forbi Viktor Anker for anden gang i kampen.

Og to minutter før pausefløjtet fra dommer Casper Thorsøe Jr. kunne Emil Holten så fuldende en noget nær perfekt halvleg for hjemmeholdet på Blue Water Arena. Denne gang stod Mathias Jørgensen for oplægget til Holten, som på blot en halvleg fik fordoblet sin sæsontotal fra to til fire træffere.

Det lignede en afklapsning
Efter pausen var der optræk til en regulær afklapsning af de til lejligheden sortblusede B.93’ere. Forsvarskæden så noget passiv ud, da bolden tilfældigt endte hos Mathias Jørgensen, som fra kanten af feltet tog chancen og fik bonus for sit mod, da hans spark strøg forbi Viktor Anker til 4-0 ni minutter inde i anden halvleg.

Det var den tidligere New York Red Bulls-spillers femte sæsontræffer, alle mål lavet i de seneste seks kampe.

Herefter ændrede kampen dog karakter. Først bankede Tamer Bany på med et hovedstød midtvejs i halvlegen, som den blot 19-årige keeper Jesper Sørensen dog fistede over mål.

Og med 10 minutter igen fik gæsterne så reduceret, da Emmanuel Ogude opsnappede bolden efter tøvende forsvarsspil. Han sendte bolden hen til Andreas Heimer, som sparkede bolden resolut forbi førnævnte Sørensen til 1-4 med sit andet sæsonmål.

Trods reduceringen åndede alt fred og ro, men afslutningen på kampen blev alligevel yderst dramatisk. Først fik Esbjergs Mads Larsen sit andet gule kort og dermed march-ordre efter et frispark, og i de sidste minutter begik Nicklas Strunck et klodset straffespark.

Det tog sin tid inden Østerbro-kaptajnen Mikkel Mouritz Jensen kunne omsætte til yderligere en reducering, for unge Jesper Sørensen fik på bizar vis ”tilkæmpet” sig hele to gule kort og dermed udvisning for at hive i overliggeren og generelt trække tiden ud.

Esbjerg måtte sætte den tidligere B.93’er Leonel Montano mellem stængerne, men lige lidt hjalp det, for Mikkel Mouritz Jensen var sikkerheden selv.

Kort efter blev der således fløjtet af, og gæsterne måtte drage mod hovedstaden uden point denne gang. Der er dog mulighed for at få rettet op på miseren, når B.93 tager imod Skive i kalenderårets sidste hjemmekamp lørdag kl. 15.00.

Køb billet til kampen mod Skive.

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– Vi må i dag erkende, at Esbjerg var bedre end os over de 90 minutter. De straffer os meget stærkt og kynisk, specielt i 1. halvleg. Her laver vi en del dumme boldtab, der giver omstillinger imod os. På fysisk duelstyrke er de bedre end os i 1. halvleg.

– Det er klart, at med 3-0 ved pausen så er det vanskeligt at komme tilbage. Vi giver det et skud i løbet af halvlegen, men det bliver jo aldrig spændende resultatmæssigt. Dertil var Esbjerg på dagen klogere til dét de ville, end det vi ville og kunne i dag.

– Vi fik en lektie i kynisme og duelspil idag. Dette giver dog bare endnu mere sult til at vi kommer stærkere tilbage på banen lørdag hjemme mod Skive på Østerbro Stadion.

– Tak for støtten til de mange medrejsende fans fra B.93.