1. Herresenior kom bagud 0-3 inden for de første 30 minutter, men kæmpede sig tilbage og fik 3-3 mod AB fredag aften.

B.93 – AB 3-3 (1-3)

1-0 Emil Wass (10′)
2-0 Frederik Ellegaard Christensen (20′)
3-0 Emil Wass (29′)
1-3 Jeppe Erenbjerg (45′)
2-3 Nicolaj Thomsen (50′)
3-3 Rasmus Møller (selvmål, 92′)

2.427 tilskuere (sæsonrekord).

Et feststemt Østerbro Stadion med en fuldstændig proppet tribune dannede fredag aften ramme om københavnerklassikeren mellem B.93 og AB.

AB har ikke længere har noget at spille for, mens B.93 kunne sikre sig vigtige points i oprykningskampen. Det var imidlertid ikke til at se i kampens første halve time, hvor akademikerne virkede særdeles opsatte på at farve den hvid-blå fest på tribunerne grøn.

Efter knap ti minutter blev den kvikke Emil Wass sendt af sted i dybden uden at nogle 93ere greb ind. Fladt udplacerede han Vaporakis i målet. 0-1.

En ny blottelse i 93-forsvaret ti minutter senere sikrede den lige så kvikke Frederik Ellegaard frit løb mod mål. Flad afslutning, 0-2.

Nu skulle man jo tro, at 93erne havde læst på lektien, men efter 27 minutter blev Emil Wass minsandten sendt af sted igen i dybden. Behøver jeg at skrive, at han med en flad afslutning udplacerede Vaporakis i målet? 0-3!

2.427 tilskuere rundt om banen. Men hvor var de 11 93ere på banen?

Helt forrygende opbakning på lægterne i dag. Sæsonrekord med 2.427 tilskuere. Foto: Christian Midtgaard.

Efter et kort krisemøde fik vi dog samlet os og begyndte efterhånden at få gang i spillet. Tammer Bany indvarslede en 93-offensiv i første halvlegs sidste kvarter, da han sled sig fri, men hårdt presset prikkede bolden ind i Gaub-Jacobsen i AB-målet.

Netop som første halvleg var ved at rinde ud, fik vi en livline, da Nicolaj Thomsen med en perfekt dybdeaflevering spillede Jeppe Erenbjerg fri midt for mål. Erenbjerg svigtede ikke. Med et hårdt, fladt skud sendte han bolden i mål, og gav os lidt positivt at tale om i pausen efter de katastrofale første tredive minutter.

I pausen blev midtstopperen Emil Christensen udskiftet med angriberen Emmanuel Ogude. Den ekstremt løbevillige midtbanekrumtap Niels Morberg blev sendt ned på en uvant plads i midterforsvaret.

Og så var der ellers blæst til betingelsesløs 93-offensiv.

Allerede efter fire minutter gav offensiven pote. Nicolaj Thomsen jagtede som den eneste et indlæg fra højre. Nærmest på baglinjen fik han drejet bolden ind under Gaub-Jacobsen. 2-3.

I det følgende kvarters tid overdængede det ultraoffensive 93-mandskab ”uglerne” med det ene overfaldsagtige angreb efter det andet.

Blandt en sand kanonade af forsøg mod AB-målet havde indskiftede Frederik Høgh den største mulighed af dem alle. Desværre sendte han bolden højt over det fjerneste målhjørne i en ellers oplagt position.

Som kampen skred frem, blev der dog længere mellem 93-chancerne. Den enorme kraftudladning satte tydeligvis sit præg på 93erne, der fik svært ved at holde dampen oppe. Og da Wæver og Daghim måtte lade sig udskifte, manglede vi gennembrudskraft i slutfasen.

Emmanuel Ogude kom ind fra 2. halvlegs start. Foto: Christian Midtgaard.

De grøntrøjede fra Gladsaxe fik naturligvis også deres kontramuligheder, men en vågen Vaporakis agerede sweeper og fik bremset ABs chancer for at lukke kampen.

I kampens overtid, da slaget egentlig syntes tabt, sendte B.93 endnu en desperat bold ind i AB-feltet. Egentlig ret ufarlig, men akademikernes Rasmus Møller var så uheldig at snitte bolden, så den i en blød bue strøg ind over Gaub-Jacobsen og lagde sig til rette i nettet.

Udligningen gav 93erne ny luft, og endnu var der et par minutters overtid at gøre godt med. Andreas Heimer snittede et frisparksindlæg mod det lange hjørne. Bolden ramte stolpen, og sprang ud til Emmanuel Ogude, der sendte kuglen i det tomme mål. Men ak. Flaget var oppe for offside.

Og så endte dramaet uforløst med uafgjort 3-3. Men alligevel: Godt kæmpet, B.93. Trods alt et point på kontoen. Og et bevis på en enorm moral i truppen, når det lykkedes at komme tilbage fra en så katastrofal start på kampen.

Udtaltelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– Wow, sikke en kulisse på Østerbro Stadion. Det var helt forrygende.

– Om det var kulissen der hæmmede os i 1. halvleg kan jeg ikke sige. Vi lignede slet ikke os selv. Vi spiller langsomt, uden tempo, energi eller mod til at udfordre AB’s defensiv.

– De tre scoringer imod i den første halve time kommer hvor vi taber bolden og er uorganiserede i vores restforsvar, så AB får nemt ved at løbe omstillinger på os.

– Jeg samler spillerne efter 0-3. Vi retter lidt taktisk og får fortalt dem vi har 60 minutter endnu, så de måtte ikke slå op i banen.

– I pausen skifter vi Emmanuel ind for at få mere fylde i boksen, da vi forventede AB ville stå endnu lavere. Det handlede om at smide hæmningerne og komme ud over stepperne i 2. halvleg.

– Sidst vi mødte AB stod der 0-0 ved pausen, og der lavede vi tre mål i 2. halvleg. Det sagde jeg til spillerne at vi kunne gøre igen, men det krævede dog at vi troede på det, når vi gik ud på banen.

– Det må jeg sige spillerne gjorde. Vi gav det et kæmpe skud i 2. halvleg med energi, aggressivitet og power mod AB målet.

– Vi fik hele stadion med os i de 45 minutter. Det var et flot comeback, der var lige ved at blive helt perfekt i overtiden.

– Vi er stadig i en position, hvor vi selv kan afgøre tingene.

– Tak til alle der var med til at skabe en fantastisk kulisse, det var imponerende

B.93 TV: Se hele kampen

Vi har også lagt hele kampen på YouTube, da streamingen denne fredag lod noget tilbage at ønske af forskellige tekniske årsager. Se eller gense hele kampen optaget med B.93’s Veo kamera.