2-2 Birol Serinkanli (straffe 70′)
2-3 Emmanuel Ogude (straffe 83′)

SuRi Park (Holbæk Stadion)
244 tilskuere.

Søndagens kamp var på forhånd frygtet; ikke blot var det skrækmodstanderen Holbæk, slaget skulle stå imod, kampen fandt også sted kun tre dage efter den benhårde pokalfight mod Esbjerg, så spørgsmålet var, om spillerne havde kræfter til endnu en brandkamp på en tung og våd bane i Holbæk.

I kampens indledning virkede hjemmeholdet da også mest friske. I hvert fald fik de en god mulighed med et hovedstød, som strøg forbi mål. Dog gik der ikke længe før B.93 satte sig solidt på spillet og gik i gang med ihærdige forsøg på at dirke Holbæks femmandsforsvar op.

Der manglede dog lige den sidste skarphed for at skabe en afgørende mulighed, og i stedet slog de blåtrøjede til i den anden ende. Mohammed Ashiri helflugtede smukt en tværaflevering fra højre i mål. 1-0 til Holbæk.

Heldigvis svarede B.93 omgående igen: Sean Elliot Christoffersen tacklede bolden til sig på Holbæks banehalvdel, tog et par træk mod mål og fyrede et fladt langskud af. Bolden sjuttede i det våde græs foran hjemmeholdets målmand, så han give en retur, som Sebastian Czajkowski straks var over, og så var der udlignet til 1-1. Kort efter kunne og burde “Lewandowski” Czajkowski endda have bragt B.93 i front. men på forunderlig vis fik han dirigeret et indlæg fra Ogude op på trekantsammenføjningen, selvom der var et tomt mål foran ham. 1-1 stod sig altså til pausen, trods en stærk afslutning på halvlegen af B.93.

Hjemmeholdet begyndte anden halvleg meget fornuftigt, og det tog lidt tid før “Den Hvide Dame” igen kom i omdrejninger og begyndte at skabe et par fine angreb mod Holbæks mål. Men der skulle en dødbold til for at løse op for det hele: Andreas Heimer sendte et hjørnespark fra venstre direkte ind i panden på en udækket Ogude, og den nigerianske Esbjerg-dræber svigtede ikke. 2-1 til B.93, nu havde vi kampen, hvor vi ville have den.

Desværre udartede den sidste del af kampen sig til lidt af en farce, da en række besynderlige dommerkendelser kom til at overskygge alt andet. Tyve minutter var det B.93 det gik ud over. Et frispark lidt udenfor feltet havnede i muren, men pludselig lød dommerens fløjte. Straffespark. Åbenbart mente dommeren, at Kristian Holm havde haft hånden på, da bolden ramte ham, men hvordan det kunne være forsætligt, var kampens opmand vist ene om at kunne besvare. Holbæks Birol Serinkanli takkede for gaven og gjorde det sikkert til 2-2.

Nu måtte B.93 på den igen for at fremtvinge kampens afgørelse. Omkring ti minutter før tid splittede 93erne fuldstændig hjemmeholdets forsvar ad med et strålende angreb, men da Czajkowski blot skulle støde bolden det sidste stykke over stregen, formåede han at sparke forbi mål. Var det chancen for sejr, der blev forpasset?

Nej, for et par minutter senere blev dommeren atter kampens hovedperson, denne gang med en mystisk kendelse til vores fordel: I vores venstre angrebsside spurtede Ogude fra en Holbæk-forsvarer, tog et skarpt træk ind mod feltet og blev væltet omkuld. Straffespark. Nu var der bare lige det ved det, at forseelsen fandt sted et stykke udenfor feltet, hvilket hjemmeholdets spillere og ledere forståeligt nok forsøgte at gøre opmærksom på, men kendelsen stod ved magt, og en Holbæk-leder blev bortvist for sine protester.

Så var spørgsmålet om B.93 ligesom Holbæk kunne udnytte foræringen. Straffespark har jo ikke ligefrem været en B.93-paradedisciplin i denne sæson. “Emmy” selv blev sat til eksekvere, B.93-lejren holdt vejret i spænding, og kunne så bryde ud i jubel, da bolden gik i nettet til venstre for målmanden. 3-2 til B.93, en føring, der holdt kampen ud. De tre points kom i hus, men hvor måtte vi grueligt meget igennem denne søndag, før det kom så vidt. Nu venter et brag af en kamp mod Brønshøj på lørdag.

Den tidligere Holbæk-spiller Kristian Holm: “Kampen var en rutsjetur, men i dag havde vi det mentale overskud og tur i den, og det blev afgørende.”