3-2 Oliver Drost (73′)

Udvisning: Oliver Drost, B.93 (79′)

Kolding Stadion
207 tilskuere.

To måneder kan være en evighed i fodbold. I april måned bankede B.93 Kolding IF med 7-1 på Østerbro Stadion, d. 11. juni tog koldingenserne revanche og vandt den modsatte kamp 3-2.

B.93 måtte til kampen i Kolding stille op uden en muskelskadet Emil Farver; Bjørn Zabell overtog hans plads på venstre back, mens Sean Elliot Christoffersen trådte til som højre back. I målet var der comeback til Frederik Bruhn.

B.93 kom fornuftigt fra start, og med lidt held i sprøjten var Nicolai Olsens forsøg fra kanten af feltet havnet i nettet i stedet for på stolpen.

Som halvlegen skred frem, fik hjemmeholdet dog en større andel af spillet. Andreas Heimer, der var udset til at være motoren på midtbanen, spillede for nedsat kraft på grund af en tåskade, hvilket muligvis kan være en af forklaringerne til, at vores midtbane slet ikke fik greb om spillet.

I det 33. minut gik det så galt: Koldings André Jepsen befandt sig vel omkring 25-30 meter fra mål med bolden, “bare lad ham skyde fra dén afstand”, råbte Martin Heisterberg, Jepsen takkede for invitation ved at sende et brækkende skud op i fjerneste målhjørne. 1-0. En føring, der stod sig til pausen, og som det var svært at indvende noget imod.

I pausen blev den skadede Heimer udskiftet med Omar Roshani, og det skulle vise sig at være en god idé. Efter fem minutters spil af anden halvleg smuttede Nicolai Olsen gennem sydjydernes forsvar, forsøgte i to omgange uden held at passere Koldings målmand, men på den anden ripost var Omar Roshani på pletten og udlignede til 1-1.

Det holdt imidlertid ikke længe, for selv om vores angreb virkede skarpere i anden halvleg, havde vores forsvar til gengæld store vanskeligheder. Blot to minutter efter udligningen blev vores venstre forsvarsside rullet op, et fladt indlæg fandt en helt udækket Søren Zachariassen, der enkelt kunne bringe Kolding tilbage i front.

Og efter en times spil var den minsandten gal igen, denne gang var det vores højre forsvarsside, der blev kørt i sænk, nyt fladt indlæg, stadig ingen markeringer, André Jepsen til 3-1.

B.93 kæmpede nu desperat for at komme tilbage i kampen. Emmanuel Ogude bragede fra en spids vinkel bolden på underkanten af overliggeren. Indskiftede Oliver Drost forsøgte at drible sig fri og blev muligvis snydt for et straffespark, men dommeren vurderede, at det var skuespil fra Drosts side og gav ham i stedet en advarsel.

Drost blev i det hele taget manden i centrum i anden halvleg. Atten minutter før tid modtog han en bold i dybden, tog et par træk og knaldede sikkert bolden fladt i mål. 3-2, nyt håb for B.93.

Få minutter senere blev Drost så holdt fast af en Kolding-spiller under et kontra-angreb, og i det han forsøgte at vriste sig fri af koldingenserens brydergreb, sparkede han ud efter ham. Direkte rødt kort til Drost, Kolding-spilleren forblev derimod ustraffet. Mens Drost ufrivilligt forlod banen, blev hjælpetræner Sladan Peric også vist bort, fordi han sparkede til en vandflaske. Nej, dommertække havde vi ikke denne lørdag i Kolding.

Trods undertallet kløede B.93 faktisk godt på for at fremtvinge en udligning. Den populære 2. senior-bomber, Anders “Baronen” Hakala fik sin længeventede debut på 1. senior, og i kampens sidste minutter belejrede de ti 93ere faktisk koldingensernes mål. Men ind ville bolden altså ikke, trods behjertede forsøg  fra Ogude og Zabell. 3-2 til Kolding, det var hjemmeholdets fjerde sejr i træk, og B.93s første nederlag på udebane i hele forårssæsonen. Men med en sejr i sæsonens sidste kamp mod Odder på fredag kan 1. pladsen stadig nås.

Martin Heisterberg: “Vi ramte ikke dagen, forsvaret var en gavebod, det eneste positive var Hakalas debut.”