1-3 Mohammad Ali (62′)

Udvisning: Jesper Nielsen, Kjellerup (65′).

Kunstgræsbane på Bjergets Idrætsanlæg
175 tilskuere.

Skærtorsdags kamp mod Kolding var apropos Jesu lidelser, og anden påskedags kamp i Kjellerup gav også visse bibelske associationer, det vil sige: Til Det Gamle Testamente og historien om syndfloden. Himlen havde åbnet for sluserne over Midtjylland i en sådan grad, at Kjellerups ellers fine stadionbane stod under vand, så kampen måtte forflyttes til en kunstgræsbane ved siden af stadion.

Mens en klam og kold, monsun-agtig øsregn høvlede ned over spillerne, tog B.93 grebet om spillet fra kampens første fløjt. Men, ak, selv om B.93 havde bolden mest, var det det gulklædte hjemmehold, der fik den første chance, og den udnyttede de prompte. En stikning til Kristoffer Lind tog 93-forsvaret på sengen, og Lind bankede uden så mange dikkedarer bolden fladt ind bag en chanceløs Victor Michaelsen i målet.

B.93 fortsatte dog med at have overtaget i spillet, og inden længe gav det pote. Sebastian Czajkowski fik tilkæmpet sig et frispark få meter udenfor feltet. Mikkel Mouritz bankede til bolden, der blev afrettet af en Kjellerup-spiller, så den overrumplede midtjydernes målmand og strøg i mål. Mikkels første mål i 93-trøjen, en fortjent succeoplevelse til en spiller, der har kæmpet længe for at etablere sig på førsteholdet.

Resten af halvlegen stod der fortsat B.93 på det meste af spillet, men det hører også med til billedet af kampen, at Kjellerup viste sig som et sympatisk bekendtskab, der i modsætning til visse andre jyske hold, ikke på noget tidspunkt forfaldt til langsparkeri, men forsøgte at spille sig frem mod 93-målet med konstruktivt kombinationsspil. Ved et par lejligheder havde de nær overrumplet 93-forsvaret igen, men heldigvis manglede skarpheden, da afslutningen skulle falde.

B.93 var dog tættest på yderligere scoring før pausen, da Emmanuel Ogude fik frit skud tæt under mål og faktisk ramte målet, men på forbløffende vis fik en Kjellerup-forsvarer pareret på målstregen og afværget situationen.

Begge holds spillere og dommertrioen tøvede med at komme ud til anden halvleg i håb om, at det voldsomme regnvejr ville klinge blot en smule af, men de bibelske vandmasser høvlede ubarmhjertigt ned over Bjergets Idrætsanlæg.

Dårligt var halvlegen kommet i gang, før B.93 fik lidt af en foræring. Efter et frispark blev Martin Heisterberg unødvendigt revet omkuld i feltet. Straffespark. Ikke noget, der ligefrem plejer at være en 93-specialitet, med mindre Sebastian Czajkowski sparker det. Det gjorde han heldigvis, og han bragte stensikkert B.93 i front.

Stadig var B.93 mest på bolden, stadig var hjemmeholdet sporadisk farlige og kunne have udlignet, hvis et hovedstød fra nært hold ikke havde prellet af på overliggeren. Men B.93 fik mere plads til angrebsspillet, og med godt et kvarter spillet af halvlegen blev der sat trumf på: Et angreb over højre side endte med at Ogude strøg til baglinjen og sendte et smukt indlæg lige ind i panden på en helt udækket Mohammad Ali, der med et perfekt hovedstød endelig, endelig kom på tavlen igen. 3-1, nu havde B.93 for alvor hjemmeholdet nede i sækken.

Kort efter blev situationen endnu mere gunstig for udeholdet, da Kjellerups Jesper Nielsen efter et hårdt frispark mod Nicolai Olsen modtog sit andet gule kort og blev sendt i bad. Med en mand i overtal havde B.93 ikke de store problemer med at spille bolden rundt og færge sejren i land. B.93 burde endda have scoret yderligere på et par store muligheder mod kampens slutning, men Kjellerup kunne også have reduceret i overtiden, da et lobskud langt ude fra dumpede ned på overliggeren.

3-1 stod sig tiden ud. En trup af forkomne, men glade københavnere hastede ud af Bjergets Idrætsanlæg og ind i Noahs Ark alias Mark Bernquists bus for at komme væk fra de enorme vandmængder i det midtjyske. Og på Fyn blev regnen til sne. Hvad skulle vi dog have gjort uden de tre points at varme os ved?

Victor Michaelsen, ny fin indsats i målet: “Efter en lidt rodet start, synes jeg, vi satte os på spillet, og den hurtige kunstbane var til vores fordel. Da de fik en mand smidt ud, kunne vi uden de store problemer køre sejren hjem.”