0-2 Nicolai Olsen (22′)
0-3 Oliver Drost (90′)

Høje Bøge Stadion
247 tilskuere.

B.93 fik en drømmestart på det vigtige opgør i Svendborg, da vi bragte os i front allerede i det ottende minut. En Svendborg-forsvarer fik en uheldig fod på Andreas Heimers flade indlæg fra højre side, så bolden lige så stille trillede ind ved nærmeste stolpe. I medierne er Heimer krediteret for scoringen, men DBU har officielt noteret det som et selvmål.

Trods det tidlige føringsmål var det faktisk hjemmeholdet, der havde overtaget i kampens indledning. Umiddelbart efter målet lagde de orangeklædte sydfynboere et godt pres på B.93-forsvaret med skarpe indlæg, som vi havde problemer med at forsvare os imod. Ronni Raun måtte i den periode diske op med flere kvalificerede redninger, blandt andet af et akrobatisk saksespark af Bojang.

Men B.93 kæmpede sig ud af trængslerne ved igen at slå til i den anden ende. Heimer stak Nicolai “Pukki” Olsen af sted i dybden. Den lille Pukki røg i en skarp duel med en Svendborg-forsvarer, men den store forsvarer blev med en klassisk skuldertackling verfet væk, mens Nicolai O. i samme bevægelse fik sat en tå på bolden, så målmanden ikke nåede at reagerede på hans afslutning, som lige så stille trillede i mål. Nicolai Olsens første seniormål for B.93, 2-0 til B.93, ikke helt fortjent efter spil og chancer på daværende tidspunkt, men man har jo lov at være effektiv.

Efter 2-0-scoringen fik B.93 lidt bedre fat i spillet. Selv om det stadig var Svendborg, der havde et mindre spilovertag, kom de ikke så nemt til chancer. Vore backs fik lukket godt af på fløjene, og midterforsvaret gav ikke Svendborgs angreb meget plads.

I pausen måtte Andreas Heimer udgå efter en stempling på anklen. Han erstattedes af Kristian Karsum, og der blev foretaget taktiske justeringer, som gjorde det vanskeligere for svendborgenserne at sætte sig på midtbanen. Anden halvleg blev derfor en fra B.93-synsvinkel dejligt begivenhedsfattig affære, fordi B.93 simpelt hen forhindrede Svendborg i at skabe chancer og spillede bolden kløgtigt rundt, lurende på en kontramulighed, der kunne lukke kampen. Kun på dødbolde kunne hjemmeholdet satse på en reducering, men vort forsvar afviste flot alle indlæg.

I kampens overtid satte B.93 så trumf på, da et smukt angreb kulminerede med at indskiftede Kaltoft fandt Oliver Drost på venstre flanke. Drost tog sit karakteristiske træk ind i banen, og sendte resolut bolden i nettet ved nærmeste stolpe. 3-0, færdigt arbejde. Og så blev det ellers en festlig hjemtur fra det idylliske Høje Bøge Stadion.

Ronni Raun: “Vores anden halvleg blev bedre end den første, fordi vi holdt bedre fast i bolden. Vi endte med at træffe de rigtige valg offensivt og defensivt, og jeg fik god hjælp til at holde nullet, så vi fik et perfekt resultat.”