Sikke en fodboldfest på Østerbro Stadion. Mere af det. Vi har ikke været så mange tilskuere siden 12. juni 2000, hvor der kom 2.143 tilskuere mod Farum i 1. division. Det var i øvrigt B.93’s sejr nr. 100 over Bk. Frem gennem historien.

B.93 – Bk. Frem 2-1 (1-1)

1-0 Nicolaj Thomsen (10′)
1-1 Jakob Skovgaard (16′)
2-1 Nicolaj Thomsen (57′)

1.931 tilskuere (sæsonrekord).

Der var dømt folkefest på Østerbro fredag aften, da københavnerklassikeren mellem B.93 og Frem trak næsten 2.000 tilskuere til Østerbro Stadion. Hvilken stemning, hvilken fest på tilskuerpladserne. Og spillerne gjorde deres til at give de mange tilskuere noget værd at se på.

B.93 stillede op uden de skadede forsvarsspillere Simon Wæver og Emil Christensen. I målet fik den store Viktor Anker chancen til fordel for Vaporakis.

Kampen var dårligt fløjtet i gang, før det første højdepunkt indtraf. Et B.93-forsvar blev overrumplet af en høj bold bag bagkæden. Rasmus Brodersen fik i forsøget på at redde situationen revet Frems Isak Tännander omkuld. Straffespark, mente dommeren.

Tännander tog sig selv af sparket. Men minsandten om ikke Anker fik kastet sig til sin højre side og nappet Tännanders ellers godt placerede, flade skud. Hvilken start på kampen for Anker!

Anker havde i det hele taget nok at se til i kampens indledning. At det var en kamp mellem top og bund i 2. division, var ikke til at se i kampens første kvarter. Bundholdet Frem var klart farligst, og Anker måtte hive flere fine parader frem.

Ikke desto mindre var det stik imod spil og chancer B.93, der scorede kampens første mål. Frems målmand Sebastian Sørensen var uheldig med at ramme Nicolaj Thomsens fod, da han skulle sparke bolden væk. Sørensen halsede tilbage mod sit mål for at rage kastanjerne ud af ilden. Men Thomsen kom først på bolden, skudfintede Sørensen til at lægge sig, hvorpå 93eren iskoldt løftede kuglen over den liggende målmand. 1-0!

Bk. Frem blev dog ved med at klø på og fik fuldt fortjent udlignet seks minutter senere. Efter en hjørnesparkskombination fik Jakob Skovgaard bolden på kanten af feltet. Uden nogle dikkedarer slaskede han den fladt i mål via den fjerneste stolpe. Godt lavet af Skovgaard, men også for passivt forsvarsspil af B.93, der blev taget på sengen af hjørnesparksvarianten.

1.931 tilskuere. Det er nye tider på Østerbro Stadion. Vild stemning og en fodboldfest af dimensioner. Foto: Christian Midtgaard.

Derpå blev kampen mere lige. 93erne kom noget bedre med i spillet, uden at det dog kastede mange chancer af sig, for vi havde svært ved at finde åbningerne mod de dygtigt fightende fremmere.

Kort før pausen var Thomsen dog tæt på at blive dobbelt målscorer, da han fik en lang tå på en flad tværbold fra Jeppe Erenbjerg. Denne gang fik Sørensen i Frem-målet dog pareret.

En pauseføring til B.93 havde nu ikke været helt fortjent, for alt i alt var det en første halvleg, gæsterne fra Sydhavnen havde størst ære af.

I anden halvleg fik vi – heldigvis – et langt bedre 93-hold at se. Der kom mere snit over 93ernes offensive spil, så Frem ikke kunne gøre så meget andet end at forsvare sig.

Efter flere tilnærmelser fik B.93 sin belønning i det 57. minut. Højrebacken Sebastian Kroner sendte en herligt udadskruende indlæg ind i panden på allestedsnærværende Nicolaj Thomsen, der flyvende headede B.93 i front. Og denne gang var føringen fortjent.

Thomsen var – naturligvis – kampens suverænt bedste spiller, men der skal også lyde roser til Sebastian Kroner, Ahmed Daghim og Frederik Høgh for fine præstationer.

Frederik Høgh arbejdede forbilledligt på 9’er positionen. Her snyder han frækt en Bk. Frem oppasser ved sidelinjen. Foto: Christian Midtgaard.

Det er også værd at nævne Martin Conley og Niels Morberg, der kom på banen i anden halvleg. Med stor løbe- og fightervilje fik de effektivt sat en stopper for langt de fleste af Frems offensive ambitioner i kampens afsluttende fase.

Frem havde dog enkelte muligheder, størst ved eks-93eren Søren “Sø” Nørgaard, der kurede et fladt indlæg fra højre snert forbi på mål. Men det var hjemmeholdet, der stod for de langt det meste i anden halvleg. Især Jeppe Erenbjerg havde et par muligheder for at lukke kampen, men denne fredag var desværre mere Halloween end hopsa for den ellers normalt så træfsikre 93er.

Derfor måtte vi ud i en nervepirrende afslutning, hvor fremmerne kæmpede det til sidste for at få det ene point med hjem fra Østerbro. Heldigvis kom de ikke til åbne målchancer i slutfasen. 93-defensiven skal roses for at løfte sig fra den famlende indledning til at efterlade et stabilt indtryk i kampens slutfase.

Således kunne de herligt mange 93ere på stadion juble over en hårdt tilkæmpet sig. Men det er også værd at juble over de mange gode mennesker, der var med til at skabe en fantastisk ramme om kampen. Det var målet at vise, at en fodboldkamp med mange mennesker på stadion kan afvikles festligt og fredeligt uden den mindste optræk til ballade. I den henseende var alle vindere denne fredag aften.

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– Wow, sikke en stemning på Østerbro Stadion. En kæmpe tak til alle der var på stadion her til aften. I var med til at skabe en fest, som spillerne virkelig har fortjent at opleve med det efterår de indtil videre har leveret på banen.

– Det blev aldrig vores bedste fodboldkamp i sæsonen, men spillerne beviste i dag, at selv på dagene, hvor spillet ikke bare kører, kan de arbejde sejre hjem.

– Frem er vanskelige at spille imod. De bringer stor energi, vilje og hjerte ind i kampene, så det var vigtigt for os, at vi gjorde det samme i dag. Det gjorde vi specielt i 2. halvleg.

– 1. halvleg var for dårligt at os. Vi spillede for langsomt, smed for mange bolde centralt i banen, hvilket gav Frem for mange omstillinger, hvor de kunne blive farlige.

– Vi blev langt bedre i spillet i 2. halvleg. Vi får skabt lidt ro ved 2-1 scoringen, der kom lige direkte fra træningsbanen. Dejligt at se når det lykkes.

– Vi fik i dag igen bragt flere fra truppen i spil, hvilket gør vi står endnu bedre rustet til de sidste tre kampe i efteråret.

– Nu glæder vi os til topbraget i Esbjerg på søndag, hvor vi skal jagte de 3 points. Vi er i en position, hvor mere vil have mere. Vi skal hele tiden jagte flere points.

– Endnu engang tak til jer alle, der skabte en fest på Terrassen, vi håber at se en masse af jer i Esbjerg på søndag eller som minimum her på Østerbro om 14 dage imod Skive.

Fra 2-division.dk/streaming

Kampbilleder

Husfotograf Christian Midtgaard skød disse forrygende fotos fra sidelinjen.

Presseomtale

Se den fremragende reportage på ØsterbroLiv om samarbejdet mellem B.93 Fanklub og Bk. Frem Support forud for kampen.

B.93 TV: Highlights

Vi har samlet B.93 chancer og alle mål til dig. Fra flere vinkler.

B.93 TV: Post-match interview med Nicolaj Thomsen

B.93 TV: Udvalgte sekvenser fra dækningen på Twitter og Instagram

Vi havde igen et stærkt SoMe team på plads ved banen. Her har vi samlet udvalgte B.93 TV videoer fra vores Twitter updates og Instagram stories. Der er også et par videoer, som ikke er kommet på Instagram og Twitter, men de kan alle findes på klubbens YouTube kanal.

Flere fine B.93 TV updates fra Twitter og Instagram

Disse kan vi ikke dele direkte integreret her i kampreferatet på grund af det vertikale format, men er alle at finde på klubbens YouTube kanal. Her er direkte links:

Highlights

Vi har også fået denne reportage stillet til rådighed fra Brian Asmussen, der har lidt andre vinkler på målene.