Mikkel Mouritz og Daniel Stückler nettede og Godwin McKay bliver kåret til Man of the Match af kampreferent Valdemar Jensens vurdering af lørdagens vigtige 2-0 sejr ude over Hillerød.

Hillerød – B.93 0-2 (0-1)

0-1 Mikkel Mouritz (17’)
0-2 Daniel Stückler (41’)

Hillerød Stadion
165 tilskuere.

På en grå og regnfuld eftermiddag i det nordlige Sjælland skulle Den Hvide Dame forsøge at opretholde det spillemæssigt gode momentum, efter med rette at kunne have ønske sig flere point på kontoen efter de seneste kampe.

Regnen stod ned i stænger gennem hele kampen og det blev blot værre som minutterne gik, men det gik ikke voldsomt ud over spikonceptet på trods af at grønsværen gradvist blev brun.

Starten gik og der var action fra første sekund: I det allerførste gennemspillede angreb ned mod vores mål blev en Hillerød-spiller efter dommerens opfattelse skubbet i ryggen i feltet af Christian Stokholm og dømte straffe.

Det var så umærkeligt, at de fleste spillere på begge hold slet ikke opfattede det, hvilket afstedkom lidt forvirring. Skytten gik til bold og hamrede bolden på den ene opstander med Victor Michaelsen i den modsatte side, og returen røg ud til os, som straks sendte et kontraangreb i gang: Leonel Montano fik bolden med sig lidt udenfor feltet og med et slangehug med venstrebenet sendte han bolden utageligt over forsvarerne, forbi målmanden … og direkte på trekantsammenføjningen.

To minutter inde i kampen, et brændt straffe og to stolpeskud – så var den kamp ligesom i gang.

I parentes skal bemærkes at dommeren i øvrigt havde en fin præstation.

Helt så begivenhedsrig var den næste periode ikke, men på trods af det glatte underlag og ringe vejr lykkedes det os at dominere Hillerød i lange perioder i første halvleg ved at holde fast i spilkonceptet langs jorden. Hillerød var dog bestemt ikke uefne og havde flere halvgode forsøg, hvor især deres småspil med førstegangsberøringer gennem vores kæder voldte problemer. Gode blokeringer og et par indgreb fra Victor forhindrede dog en scoring til hjemmeholdet.

I det 17. minut blev Daniel Stückler revet ned i et angreb lige præcis på den “forkerte” side af feltet og frisparket skulle Mikkel Mouritz tage sig af. På trods af en bred mur og en målmand på størrelse med Herkules satte Mouritz uden dikkedarer bolden langs den fjerne stolpe, 0-1!

Fremragende spark og helt fortjent føring.

Efterhånden fik Hillerød spillet sig mere ind i kampen, og især i de sidste 20 minuttwe af halvlegen var de dominerende, og det udviklede sig til en forsvarskamp fra vores side. Når vi fik bolden blev den primært lagt op til Leonel Montano, som med sit suveræne hovedspil dirigerede bolden videre, men sjældent blev det for alvor farligt.

Fra starten af 2. halvleg blev blev Lauge Persson og Jeppe Erenbjerg skiftet til fordel for Benjamin Lund og Godwin McKay, som overtog henholdvis kanten og den defensive midtbane.

Lund fik en yderst uheldig start, idet han straks fra halvlegen start gik op i en hovedstødsduel, faldt uheldigt ned og måtte gå ud på grund af svimmelhed – efter at have spillet under 10 sekunder af kampen.

Meget uheldig og synd for Lund. Det betød, at Nicolas Oguma kom ind på højre kant og formationen igen blev ændret en smule.

2. halvleg blev mere ligeværdig med hurtigt spil langs jorden og da Morten Hegaard hamrede en lang bold op til Nicholas Oguma, som med sin vældige fart kan løbe det meste op, jagtede bolden, kom marginalt foran forsvareren og lidt klodset blev fældet, havde dommeren ikke andet valg end at dømme straffe.

Daniel Stückler gik til bolden og lagde utageligt bolden i rusen, 0-2!

På dette tidspunkt havde Hillerød mest boldbesiddelse, men fandt aldrig nøglen til at dirke vores forsvar op. Christian Stokholm spillede på sit sædvanlige høje niveau, men også Adam Emme leverede en pragtpræstation på sin højreback.

Godwin McKay brugte halvlegen på at vise nye sider af sit spil: Ikke blot leverede han med afstand den mest solide defensive præstation på midtbanen i anden halvleg, men han diskede også op med godt timede driblinger, eksplosive ryk og frispilninger til medspillerne – den bedste halvleg i den hvide trøje for det Maltesiske Missil.

Det lykkedes ikke Hillerød at sætte en afslutning indenfor rammen i hele anden halvleg, hvilket vidner om en defensiv præstation i topklasse.

I slutfasen af kampen burde vi have bragt os foran med både tre og fire mål:

Først fik Daniel Stückler fremtvunget et straffespark, da Hillerøds målmand efter en tilbagelægning mente at han skulle klovne ved at tage fem på foden, og da han mistede bolden til Stückler og derefter ekstremt klodset væltede ham var der igen straffe.

Desværre sendte Daniel bolden 2 meter over overliggeren, så stadig 0-2.

Minutter efter blev Hillerød-forsvaret spillet tyndt efter en lang fremlægning som en halsende Nicolai Olsen fik hentet, leveret til Mikkel Mouritz som spillede Leonel Montano helt fri i det lille felt. Det lykkedes dog helt, helt uforklarligt at sende bolden en armslængde forbi stolpen, så stadig 0-2.

Kampen sluttede i silende regn, men hvad gør det når man tager hjem med tre point.

Det er bekymrende, at vi scorer så få mål i åbent spil, og selv enorme chancer bliver misset, men på en dag som i dag hvor de defensive kræfter viser deres værd er der meget at glædes over.

Man of the Match: Godwin McKay som på en enkelt halvleg viste vilje, kampgejst og en eksplosion af power.