1-2 Nichlas Rohde (73’)
1-3 Yonas Nielsen (88’)
1-4 Rasmus Tangvig (90’)

367 tilskuere.

Lad det være sagt med det samme: cifrene på resultattavlen stemmer ikke overens med spillets fordeling på banen.

Med en overraskelse på græsset i form af den nye angriber Mileta Rajovic, som fik lyndebut på dagen gik de hvidklædte 93’ere til kampen med en vildskab og en aggrassivitet, som man nok har siddet og savnet i et stykke tid.

De første 10-15 min var ét stort, intenst pres på AB, som ellers ikke var dårligt spillende. Vi lod dem simpelthen ikke have tid til at tænke sig om, og især frontkæden med den nye Mileta, Nicolai Olsen og Leo havde ild i øjnene.

Det ledte da også til et helt fortjent føringsmål efter 9 minutter, hvor Leo og Mileta i fællesskab fik presset AB’s forsvar så meget at de ikke fik sparket bolden ud af forsvarszonen, der istedet dumpede ned til Nicolai O lige udenfor målfeltet, og med et knastørt venstreben kunne han sætte den i det lange hjørne.

En fremragende start med hæl og tå, og det til trods for at AB i momenter viste at de bestemt kan spille fodbold.

Fx i det 20, minut da de pressede højt, og efter en personlig fejl i opspillet, sendte Rasmus Tangvig helt fri til at score. Noget af en kold spand vand i fjæset.

Ganske kort tid efter havde AB en kæmpe chance, hvor Conrado må bokse bolden væk foran en Ugle, lige ud til et hårdt spark over mål.

På trods af godt kombinatinosspil fra vores side var det alligevel AB’erne, som var farligst, igen i det 30. Minut, hvor de havde en kæmpe chance efter hjørne, hvor et hovedstød præcis gik forbi den fjerne stolpe.

I slutningen af halvlegen blev Leo så fældet efter et fine kombinationer, og det efterfølgende frispark et par meter udenfor feltet skulle Mouritz tage sig af, noget der plejer at være farligt – desværre røg bolden langt over til Spartas hal.

Efter en blød start på anden halvleg begyndte især den vævre og letfodede højreback, Kemson at røre på sig og havde en del offensive rush på af banen på sin kant, men desværre var den sidste aflevering for tit uden adresse, og man fik aldrig udnyttet de ellers fine opspil.

Uden at være dominerende viste 93 sig fra sin farlige side, især da Nørgård sparkede på indersiden af stolpen, men intet mål denne gang. Igen var AB farlige efter hovedstød, denne gang efter et frispark, noget som de kampen igennem var dygtige til at få gjort farligt.

En i øvrigt uhyre oplagt O fik efter 66 minutter en fremragende bold mellem forsvaret af Stokholm, og den skulle bare lægges på tværs til Leo tæt under mål, men desværre lå afleveringen for tæt på målmanden som kunne intervenere.

I mellemtiden viste AB, at de ikke havde meldt sig ud af kampen, først efter 71 minutter, da Adam må lave et sidsteøjebliks-Hail-Mary-indgreb på en fri AB’er i feltet og kort efter da de scorede et flot mål:

Efter hjørne dumper bolden ned til en helt fri Nichlas Rohde som helflugter den ind, selvom Conrado har hånd på, 1-2.

Flot scoring, men ikke helt fair efter boldbesiddelsen.

Fra 82. minut blev Stokholm dirigeret frem i angrebet, for at give lidt ekstra pres med sin gode fysik og hovedspil, hvilket betød et fremskudt tremandsforsvar, og et højt, højt pres. Det gav dog desværre ikke de ønskede mål, men lidt mere plads på vores egen halvdel.

I kampens slutfase var der en mild tilstand af opløsning, måske pga den ændrede opstilling, først i det 88. minut, hvor et fint rush af AB på højrekanten leder til et cutback og en scoring med hælen af Yonas Nielsen, 1-3.

To minutter efter lidt forvirring og ubeslutsomhed af forsvaret som bliver fanget på mellemhånd, hvilket leder til en fri Rasmus Tangvig som følsomt og utageligt kan lægge den i øverste højre hjørne, 1-4.

Set over hele kampen er det ikke et rimeligt resultat efter spil og chancer, og vi havde fortjent bedre med det spil som vi i perioder praktiserer.

Men men men, som altid er det points der tæller og AB var bare skarpe når det gjaldt. I øvrigt bakket fantastisk op af de medrejsende Uglefans, som havde en god dag på Østerbro Stadion.

Det virker som galskab at rose holdet på en dag hvor man taber 1-4 på hjemmebane, men jeg gør alligevel forsøget:

Med undtagelse af nogle personlige fejl, så spillede holdet generelt en langt bedre kamp end undertegnede har set tidligere i sæsonen, momentvis endda fremragende. At man falder sammen efter en udligning og har svært ved at dæmme op for dødbolde er noget håndgribeligt som kan arbejdes med, men generelt bør man være tilfreds med indsatsen og især indstillingen i 1. halvleg.

Der er kun én vej frem og det er med hårdt arbejde og dedikation – tilbage på sporet.