1-2 Kristoffer Bødker (88′)

Udvisning: Magnus Wang, Skovbakken (84′)

Vejlby-Risskov Centret
136 tilskuere.

På en pløret og ujævn bane i det nordlige Aarhus tog B.93 lørdag sin tredje sejr i træk, men det holdt hårdt mod Skovbakken.

B.93 måtte undvære den karantæneramte kaptajn, Martin Heisterberg, og fik yderligere forsvarsproblemer, da hans erstatning i midterforsvaret, Andreas Kaltoft, måtte melde fra med sygdom kort før kampstart. Unge Adam Jørgensen fik i stedet sin første kamp fra start i midterforsvaret.

Kampens første halve time bød på flere gode muligheder i begge ender. Først måtte Raun parere et forsøg fra en helt fri Skovbakken-spiller, Ogude svarede igen med et godt forsøg i den anden ende, og Raun havde nær foræret hjemmeholdet et føringsmål, men fik selv afværget i sidste øjeblik.

Det blev dog B.93, der bragte sig front i det 33. minut, da Oliver Drost udmanøvrerede sin direkte modstander og elegant lagde bolden over i det lange hjørne. 0-1, og B.93 dominerede slutfasen af første halvleg.

Et forulykket skudforsøg havnede i fødderne på Emmanuel Ogude, som fra nært hold kunne presse bolden over stregen. Samme Ogude var såmænd tæt på 0-3 kort efter, men hans brag af en flugter fik målmand Magnus Wang pareret op på overliggeren. 0-2 ved pausen efter en noget rodet første halv time og B.93-dominans i det sidste kvarter.

Som anden halvleg skred frem blev “Bakken” dog stadig mere dominerende, mens B.93 ikke kunne få spillet til at glide på den opkørte bane. Med lange bolde pressede hjemmeholdet spillet ned mod vort straffesparksfelt, hvor heroisk forsvarsspil og fine indgreb af Raun forhindrede reducering.

Kampens slutning blev et stort drama. Først blev indskiftede Omar Roshani nedlagt af målmand Wang, da Drost havde spillet ham fri på en kontra. Rødt kort til Wang, i øvrigt tredje røde kort til et modstanderhold i de sidste tre B.93-kampe.

Skovbakken fortsatte trods en mand undertal med at pumpe lange bolde og dødbolde ind mod ’93-målet, og tre minutter før tid gav det pote: Kristoffer Bødker forlængede et frisparksindlæg i mål med hovedet, 1-2.

Mohammad Ali havde kort efter muligheden for at lukke kampen efter en pragtaflevering fra indskiftede “Pirlo” Carstensen, men måtte se sit forsøg på blokeret af Skovbakkens nye målmand, der faktisk var en markspiller med målmandstrøje.

I stedet belejrede et vildt satsende hjemmehold 93-målet med en række giftige hjørnespark, som kun med nød og næppe blev afværget. Til allersidst i kampen traf en afslutning fra få meters afstand overliggerens underkant og sprang i spil igen. Først da kunne vi alle ånde lettet op og fejre den tredje sejr i træk. En dejlig sejr under vanskelige omstændigheder. Men for pokker, hvor det kneb i kampens slutfase, da det famøse 93-gummiben endnu engang åbenbarede sig.

Simon “seks-minutter-på-banen-uden-at-blive-skadet” Carstensen: “Jeg skulle have afsluttet selv.”