1-1 Benjamin Lund (90′)

Svanemølleanlægget, kunstgræs
293 tilskuere.

Slaget om Nordhavnstunnellen, B.93 mod HIK, blev lørdag afviklet på Svanemølleanlægget på grund af skandaløst ringe baneforhold på Østerbro Stadion.

I første halvleg var spillet nogen lunde ligeligt fordelt, men i de første 35 minutter virkede B.93 klart farligst. I perioder fik vi spillet boldene flot ind mellem HIKs midtbanekæde, så angriberne kunne sættes i scene. Især Daniel Stückler var farlig, men måtte se et par forsøg ende i målmandens parader.

De til lejligheden rødblusede Hellerupdrenge blev først for alvor farlige mod slutningen af halvlegen. En skovtur af målmand Januario, der spillede sin afskedskamp for B.93, gav frit skud mod det tomme mål fra vel omkring 30-35 meters afstand, men heldigvis havde HIK´eren ikke indstillet sigtekornet.

Det havde den altid farlige angriber Christian Smed til gengæld, da han få minutter senere slap fri på en aflevering i dybden i feltets venstre side.  Uden dikkedarer sendte han bolden fladt over i det lange hjørne.

Føringen til HIK var ikke helt fortjent, men kort før pausen kunne det såmænd være blevet 0-2. Heldigvis strøg et skud på en oplagt mulighed på kanten af feltet snert forbi den ende stolpe.

Få minutter inde i anden halvleg fik gæsterne en ny mulighed for at øge føringen, denne gang på en kontrachance, hvor Januario måtte diske op med en stor refleksredning på et forsøg fra nært hold.

Derefter trak HIK´erne sig længere tilbage på banen og bestræbte sig udelukkende på at forsvare føringen hjem. En taktik, der egentlig ikke var så tosset, når man ved, hvor stort et besvær, B.93 gennem hele sæsonen har haft med at åbne et etableret forsvar.

Christian Stokholm på en nedfaldsblod efter et hjørnespark og Stückler efter et fladt indlæg fra højre fik et par gode muligheder, men lossede begge bolden højt over mål. Og ellers strandede alle vores bestræbelser i eller foran feltet.

Det så ud til et nederlag for B.93, men i overtiden fik B.93 så alligevel slået hul på HIKs forsvarsmur. En bold lagt frem i feltet blev forlænget af indskiftede Oguma og dumpede ned for fødderne af Benjamin Lund, der med et hurtigt aftræk fladt sendte bolden i mål mellem venner og fjender.

1-1, og HIK´erne græmmede sig. Især fordi de på deres foregående angreb havde muligheden for at holde på bolden, men i stedet sendte den lige i favnen på Januario, som kunne sætte det angreb i gang, der førte til scoring.

Det uafgjorte resultat kunne B.93 altså bedst leve med, selv om 93erne i hovedparten af kampen var det hold med den største vilje til offensiv. Mon ikke en stor del af vinterpausen bliver helliget træning i at skabe chancer mod et etableret forsvar?