1-1 Jesper Larsen (46′)

1.410 tilskuere (sæsonrekord).

Tirsdag aften dannede et festklædt Østerbro Stadion med 1.410 tilskuere på tribunerne en smuk ramme om topopgøret mellem B.93 og Avarta.

B.93 stillede uden en del af de helt unge spillere i startopstillingen, da de først lige var vendt hjem fra en ungdomsturnering i Holland, hvor de i øvrigt havde stor succes. Til gengæld var Marco Holst og Nico Jørgensen tilbage i startopstillingen og kunne begge fejre deres 100-kampsjubilæum.

Inspirereret af opbakningen fra de mange tilskuere lagde B.93 bedst ud og tiltvang sig et mindre spilovertag. Efter et kvarters spil kom den første mulighed og den blev udnyttet prompte, da Mohammad Ali efter smukt samarbejde med Oliver Drost med et pragtfuldt vristspark fra kanten af feltet sendte bolden op i målhjørnet bag en sagesløs Avarta-målmand. 1-0, Østerbro Stadion eksploderede i et jubelbrøl, hvis lige man skal længe tilbage for at mindes.

Drost var senere i halvlegen tæt på at øge føringen, da han fintede sig igennem gæsternes forsvar, desværre blev han tacklet tæt under mål, før han kom til afslutning.

Omkring den halve time kom de grønblusede bedre med i kampen. “Græshopperne” begyndte at sværme om 93-målet, og Bjørn Zabell måtte redde et nærgående forsøg på målstregen.

Føringen holdt dog til pausen, men straks fra anden halvlegs start pressede gæsterne på igen. Allerede i det første minut skabte en lang bold forvirring i 93-bagkæden, hvorpå et indlæg fra højre havnede hos en udækket Jesper Larsen, der i to omgange kunne score fra nært hold.

Avarta fortsatte dominansen efter udligningen. Et nyt indlæg fra højre resulterede i en ny, stor mulighed, heldigvis kurede Avarta-spilleren bolden forbi mål i oplagt position.

Træner Rutkjær reagerede med en dobbeltudskiftning efter godt en times spil. Andreas Heimer og Sebastian Czajkowski kom ind og skabte nyt liv i vores angrebsspil. Kort efter deres indskiftning sprintede Mohammad Ali fra Avarta-forsvaret, men fik ikke ordentligt træf på sin afslutning.

Som kampen nærmede sig sin slutning, fik B.93 tilkæmpet sig et mindre overtag, men savnede skarpheden i de afgørende afleveringer for at tilspille sig de helt åbne muligheder. I stedet kunne de grønne have slukket lyset i kampens sidste minut, heldigvis fik 93-forsvaret i sidste øjeblik blokeret en ellers oplagt skudmulighed.

Og så endte det hele 1-1. En kamp uden vinder, og dog: Fanklubben, de mange frivillige, sponsorerne og først og fremmest klubbens ledelse, der har arbejdet hårdt for at skabe denne herlige festdag på Østerbro Stadion, var så afgjort vindere på denne mindeværdige aften.

Simon Carstensen, kåret til kampens spiller af fanklubben: “Flotte rammer, rodet affære, vi må hjem at træne skabeloner.”