Mads Mazanti udlægger teksten efter lørdagens uafgjorte resultat mod FA 2000.

1-0 Christian Stokholm (29′)
1-1 Lucas Simonsen (72′)

Østerbro Stadion.
205 tilskuere.

Lørdagens hjemmekamp mod oprykkerne FA 2000 var uden cheftræner Danny Jungs deltagelse, da han netop er blevet opereret efter at have skadet en sene i det ene ben under træning. Til gengæld havde gæsterne fra Frederiksberg en gammel 93-kending på bænken, den tidligere 93-træner Jesper “Købmand” Pedersen.

Kampens indledning var jævnbyrdig og chancefattig. Dog fik FA 2000 kampens første mulighed, da Januario samlede en bold op, som efter dommer Thorsøes mening var en tilbagelægning. Det resulterede i indirekte frispark fem meter fra mål. Heldigvis kastede B.93-forsvaret sig heroisk ned i frisparksforsøget og fik blokeret.

I stedet blev det B.93, der scorede kampens første mål. Mikkel Mouritz smækkede et frispark i venstre side knaldhårdt ind i feltet, anfører Stokholm fik snittet bolden med hovedet, så den strøg i mål i det lange hjørne. 1-0, B.93’s første scoring i tre kampe, stor jubel blandt spillerne og på tribunen.

Efter målet fik B.93 sin bedste periode i kampen. Gæsternes tunge midterforsvar blev sat på alvorlige prøver, når 93-angriberne blev sendt af sted i dybden. Jeppe Erenbjerg slap fri, men kom for tæt på målmand Jonas Elkjær, der blokerede forsøget. Haitam Hajjami brød også igennem kort efter, men kiksede sit skud, så bolden trillede langt forbi den fjerneste stolpe.

1-0 stod sig til pausen, men fra anden halvlegs start var det de blåklædte gæster, der satte sig på spillet. 93’erne kunne ikke få gang i spillet, mens FA2000 på ren fysik og vilje pressede spillet op mod vores felt og stadig oftere sværmede faretruende nær målet. En helflugter, der fra kort afstand blev sendt tæt forbi den ene stolpe, burde have vækket 93’erne, men kampbilledet ændrede sig ikke.

Morten Rutkjær udskiftede Daniel Stückler, der fik chancen som offensiv midtbanespiller fra start, med slideren Godwin McKay i håb om at kyse gæsternes offensiv, men det gjorde desværre ikke den store forskel.

I det 72. minut fik Lucas Simonsen lov at smutte igennem en passiv 93-defensiv. Med et fladt skud sendte han ubesværet bolden forbi Januario til en fuldt fortjent udligning.

Derpå pressede gæsterne på for at få alle tre points med hjem til Frederiksberg. Men i slutfasen var det faktisk B.93, der var tættest på at snuppe sejren. Indskiftede Magnus Krogh Hansen afsluttede et kontra-angreb med at sende bolden i målmand Elkjærs håndparade, hvorfra den dumpede ned på den ene opstander og sprang i spil igen.

Også FA 2000 fik en god mulighed til sidst, men anfører Stokholm, fuldt fortjent kåret til kampens 93er af B.93 Fanklub, fik med en af sine mange heroiske aktioner blokeret et nærgående skudforsøg i sidste øjeblik.

I kampens overtid var Nicolai Olsen tæt på med et godt forsøg fra en lidt spids vinkel, men igen fik Elkjær handskerne på. En sejr til “Den hvide dame” havde nu heller ikke været helt fortjent, for Jesper Pedersens tropper var bedst i anden halvleg.

Under de nuværende omstændigheder må vi blot glæde os over det lidt, der trods alt er at glæde sig over: Et mål og et point.