Fredensborg BI – B.93 0-1 (0-0)

0-1 Emmanuel Ogude (straffe 51′)

Fredensborg Stadion
250 tilskuere.

B.93 skulle vinde lørdagens kamp i Fredensborg for at sikre sig en plads i oprykningsspillet. Og det var da også et tændt B.93-hold, der fra kampens start satte sig massivt på spillet mod et Fredensborg-hold, der i vanlig stil satsede udelukkende på enten dødbolde eller håbefulde langbolde mod den enlige angriber Austin Smith.

Mens regnen høvlede ned over stadion, sendte B.93 angreb på angreb ned mod hjemmeholdets forsvarsmur, hvilket resulterede i et hav af hjørnespark, som dog aldrig for alvor blev farlige. Tættest på scoring i første halvleg kom Andreas Heimer med et lumsk dykkende skud, som målmanden fik pareret, og Emmanuel Ogude, som kom fri i feltets venstre side efter en skøn Heimer-stikning; desværre dækkede målmanden vinklen godt, så Emmys skud strøg forbi det korte hjørne.

Straks i begyndelsen af anden halvleg lagde B.93 på ny tryk på Fredensborgs mål, igen var Heimer på færde med et godt skudforsøg, igen fik målmanden pareret.

Efter fem minutters spil af halvlegen indtraf den kampafgørende episode: Sebastian Czajkowski slap fri i feltets venstre side, og da han forsøgte at runde målmanden, blev han hægtet. Straffespark, som Emmanuel Ogude tog sig af. Selv om det kolde vejr bestemt ikke huede nigerianeren, bevarede han fatningen og udplacerede sikkert Fredensborgs målmand. 0-1 og vild jubel blandt de mange medrejsende fans, der trods den monsunlignende regn skabte fest og stemning på stadion.

Efter denne fantastisk vigtige scoring forsøgte hjemmeholdet at komme lidt ud af busken og forcere spillet frem ad banen, men alligevel var B.93 tættere på at udbygge føringen end Fredensborg var på udligning. Største 93-mulighed tilfaldt Ogude, der fintede sig fri tæt under mål, men fik løftet sin afslutning over mål.

Med lange bolde forsøgte nordsjællænderne at tilkæmpe sig tilfældige muligheder i slutfasen. I en enkelt situation resulterede det i lidt ping-pong foran 93-målet, da vores forsvar havde problemer at få ekspederet bolden væk, men i øvrigt havde forsvaret med en stensikker Ronni Raun som ankermand godt styr på Fredensborgs angrebsforsøg.

Selv om nerverne sad uden på tøjet på 93-lederne på bænken i kampens slutfase, var sejren reelt aldrig i fare. Og da dommerens slutfløjt endelig lød, kunne spillere, trænere, ledere og fans bryde ud i kæmpemæssig fælles jubel. B.93 havde kvalificeret sig til oprykningsspillet, kronen på værket på et år, der også bød på en førsteplads i nedrykningsspillet og sensationel kvalifikation til ottendedelsfinalen i pokalturneringen. B.93 har med langt færre midler end vore konkurrenter skabt resultater, som kun de færreste havde troet mulige. Vi glæder os allerede til 2017.

Martin Heisterberg (og resten af holdet): “JAAAAAAAA!!!!!!!!!”