2-1 Emmanuel Ogude (straffe 73′)

Tingbjerg Idrætspark
440 tilskuere.

I øsende regnvejr drog B.93 lørdag eftermiddag til Tingbjerg for at spille nøglekampen mod Brønshøj med vores gamle venner Nico Jørgensen og Morten Levinsen i startopstillingen.

B.93 indledte kampen med at etablere et solidt spilovertag mod hjemmeholdet, som tydeligvis satsede på enten lange bolde eller bolderobringer og hurtige kontraer. Sidstnævnte strategi viste sig klog i det 17. minut, da Patrick Naundrup blev sendt af sted med en flad dybdeaflevering. En placeringsfejl i 93-forsvaret gav ham frit løb mod mål. Køligt rundede han Raun og gjorde det til 1-0 til Hvepsene.

Naundrup var i det hele taget som våd sæbe i hænderne på vores forsvarsspillere. Senere i halvlegen udnyttede han et nyt kiks i forsvaret til at smutte alene igennem igen. Denne gang fik han dog heldigvis overplaceret sit skud.

I den anden ende af banen fik B.93 i løbet af første halvleg tilspillet sig et par halve chancer til Ogude og en fin mulighed til Czajkowski, der var tæt på at kure et fladt Ogude-indlæg i mål ved forreste stolpe. Men generelt kæmpede vi med at få omsat spil til chancer mod de hårdt fightende hvepse på en mudderbane, der var en engelsk tipskamp fra 1981 værdig.

1-0 til pausen, absolut ingen umulig opgave at få vendt det i anden halvleg, blev alle i 93s omklædningsrum enige om. Men ak, hvad skete der så efter blot et halvt minut af anden halvleg? Nyt dumt boldtab på egen banehalvdel, Naundrup – selvfølgelig – blev straks sendt af sted i rummet bag vores forsvarskæde, køligt prikkede han bolden over i det lange hjørne. 2-0 til Brønshøj, det kan man da kalde en kold dukkert i det kolde regnvejr.

I perioden efter målet foregik kampen på Brønshøjs præmisser, det vil sige: B.93 sled med at få gang i spillet, mens Hvepsenes fighterbetonede og enkle spil havde bedre kår på den smattede bane. Med knap et kvarter spillet af halvlegen nærmede B.93 sig dog en reducering, da et hovedstød fra Tarik Mourhrib dumpede ned på Brønshøjs overligger.

Vi skulle hen til det 73. minut, før B.93 fik skabt en åben mulighed for reducering, men den blev til gengæld også udnyttet prompte. Ogude blev fældet i et gennembrudsforsøg, måske udenfor feltet, svært at se, men straffespark blev der dømt, og “Emmy” var sikkerheden selv fra pletten.

Reduceringen blev signalet til et massivt 93-pres mod Brønshøj-målet i kampens sidste kvarter. I to situationer følte 93erne sig snydt for et nyt straffespark, begge gange begået mod Ogude. Brønshøjs angreb var i den periode helt meldt ud af kampen, og B.93 sendte den ene bold efter den anden ind i Brønshøj-feltet, men hver gang kom der en Brønshøj-spiller i vejen, så muligheden for udligning regnede lige så stille væk i den tingbjergske mudderpøl. 2-1 til Brønshøj, et meget ærgerligt nederlag på to “Fedtmule-mål” (citat: Erling Bøje), men også ros til Hvepsene for flot fight og dygtig udnyttelse af de chancer, der bød sig.

Ronni Raun: “Under de forhold, vi spillede i dag, handlede det om at være bedst til lortefodbold, og det må vi bare erkende, at Brønshøj var bedst til.”