1-0 Nicolai Jessen (66′)

Udvisning: Morten Levinsen, B.93 (77′).

Enelco Arena
996 tilskuere.

Sæsonpremieren i Nykøbing Falster blev i kampens indledning domineret af hjemmeholdet, som med nye investorer og Superliga-ambitioner da også var storfavoritter. Falstringerne spillede sig ved flere tilfælde energisk igennem over fløjene, så midterforsvarerne Heisterberg og Nielsen kom på overarbejde med at afvise farlige indlæg.

Men som halvlegen skred frem fik B.93 kæmpet sig ind i kampen og flyttet en del af spillet op på de rød-blås halvdel. Rigtigt farligt bleg det dog aldrig; et Senoglu-forsøg forbi mål var det nærmeste, vi kom en mulighed.

Fem minutter før pausen var det til gengæld ved at gå galt i den anden ende, da Nicky Berthelsen trak forbi Bruhn, men helt blank foran mål formåede at ramme Heisterberg på stregen. Ingen scoring, og B.93 kunne gå til pausen med et fornuftigt udgangspunkt.

Indledningen af anden halvleg domineredes atter af falstringerne, der var hurtige til at opsnappe fejlafleveringer i B.93-forsvaret. En sådan erobring resulterede i en god skudmulighed, som blev blokeret i sidste sekund.

Omkring midten af halvlegen begyndte spillet at bølge frem og tilbage. Debutanten Kristian Karsum blev stoppet i et gennembrudsforsøg, og i stedet gik det med lynets hast den anden vej. Nicolai Jessen brød uimodståeligt igennem et B.93-forsvar, der blev fanget af den hurtige kontra. Køligt lagde han bolden over i det lange hjørne, 1-0 til Nykøbing.

Trods målet var B.93 fortsat godt med i kampen, og vi fik vores største mulighed, da en tværbold i feltet gled centimeter forbi Niclas Rønne, der ellers ville have kunnet prikke den i tomt mål.

Betingelserne for at etablere et pres i slutfasen blev bestemt ikke nemmere af, at netop indskiftede Morten Levinsen gik hårdt ind i en duel og modtog direkte rødt kort. Umiddelbart virkede det som en noget hård dom, men det var dommerens vurdering, at Levinsens aktion var til fare for modspilleren.

Trods en mand i undertal fik B.93 kæmpet sig frem til en mulighed til Oliver Drost fem minutter før tid, men Drost blev tacklet, før han nåede at afslutte. Selv om B.93 kastede alt frem, blev det ikke til større muligheder, og i overtiden havde hjemmeholdet en kolossal mulighed for at øge til 2-0, men lobbet over Bruhn endte i nettaget. Det blev ved 1-0, alt i alt en fortjent og ventet sejr til Nykøbing, men B.93 var spillemæssigt godt med i store dele af kampen, og minimum ét point var faktisk indenfor rækkevidde. Fine debuter til Jens Riis og Kristian Karsum.

Martin Heisterberg: “Nu, hvor vi har tabt, lyder det måske hult, men vi har en ambition om at være blandt de bedste, og jeg synes, at vi i denne kamp beviste, at vi kan være med.”