Vælg en side

Mikkel Mouritz bliver i B.93.

I efteråret 2016 fik 1. Herresenior tilknyttet tre talentfulde spillere fra egne rækker, en af dem var  – for folk der ikke kendte til klubbens ungdomsafdeling – en ukendt spiller ved navn Mikkel Mouritz. Han har gennemgået en sjælden udvikling, og Mikkel er i dag holdets anfører og en populær en af slagsen.

Mikkel er en boldsikker midtbanespiller, der er specialist i frispark, og han er i øvrigt lillebror til Nicklas Mouritsen, som også har spillet i B.93. Siden overtagelsen af anførerbindet har Mikkel bevist han godt kan bære det, uden det går ud over hans indsats på banen. Det er der mange der har haft svært ved.

Mikkel er en “hardnitter” med et stort vindergen, som han tydeligt viser via sit spil, men også med sin verbale indsats. Han har dog fundet den svære balance, og har ikke talt sig til røde kort – hvilket er vigtigt. Nu har han forlænget sin kontrakt med B.93.

Vi fik en udtalelse fra klubbens sportsdirektør Martin Møller Jensen.

Martin Møller Jensen udtaler

– Mikkel er vores anfører og kulturbærer. Han har B.93 i blodet, og er på mange måder en nøglespiller i truppen, så vi er meget glade for, at Mikkel har sagt ja til at være med på næste del af rejsen også.

Bonusinfo

Mikkel Mouritz fik sin debut i pokalkampen på Østerbro Stadion mod AB Tårnby i 2016. Mikkel kom på banen med et kvarter tilbage af 2. halvleg, hvor han viste sit fine overblik og sit gode teknik. Det blev til en sikker sejr på 3-1 i Mikkels debutkamp. Der er ingen spillere tilbage i den nuværende trup fra dengang – selvfølgelig undtagen Mikkel.

Mikkel har spillet 140 kampe for B.93, og presser sig snart på til at komme i Top 50 over flest spillede kampe for divisionsholdet gennem historien. Der er dog en del tid til han overhaler førstepladsen, der som bekendt indtages af Ole Petersen med 409 kampe.

Han scorede to flotte frisparksmål i april  2017 mod Kjellerup ude, der samtidig var Mikkels første mål for holdet og Greve ude i juni 2017. Vi vandt begge kampe 3-1. Og der kommer flere fra anførerens side, bare vent og se.

Mikkel overtog anførerbindet, da Christian Stokholm stoppede karrieren i foråret 2020. Som den eneste spillede Mikkel alle 24 kampe i sæsonen 2019/20, hvor han var med i startopstillingen i samtlige kampe. I foråret 2020 var turneringen kraftigt reduceret på grund ad corona-pandemien. I sæsonen 2020/21 spillede Mikkel 28 af sæsonen 31 kampe, alle fra start.

Har I brug for mere info om divisionsholdets anfører, så spørger I bare Mikkels mor Ditte Jensen, som er en nøgleperson ved hjemmekampene, og yder uvurderlig hjælp til Tommy og hans gutter.

Mikkel var desuden ugens profil i 93’eren i 18. marts 2019, hvor han drister sig til at fortælle at han ser op til vores allesammens Heister.

Skrevet af Claus Vandborg.
Topfoto fra kontraktunderskrivelsen af Thomas Glatter. Portrætfoto af Martin Møller Jensen: Claus Vandbord