Vælg en side

Vi har talt med 1. Kvindesenior cheftræner Rasmus Good om kvindernes opstart forud for de kommende træningskampe.

Webredaktionen har fået Rasmus Good til at fortælle om de første træningspas og arbejdet med truppen.

I har nu været i gang med træningen i et par uger. Hvordan er opstarten foreløbig gået?

– Jeg er glad for udviklingen i opstarten. Anna Karlsson skulle integreres i truppen og seks U18 spillere har trænet fuldt med. Spillerne er mødt meget sultne ind igen, så det lover rigtig godt for det næste halvår.

Har I haft nogle prøvespillere til træning? Forventer I at der kommer flere spillere til truppen i vinter eller er I godt tilfredse med den trup, I allerede har?

– Vi har lige nu Jeanette Studsgård til træning for at hjælpe hende tilbage i fodboldform efter en lang skadesperiode. Så må vi se når hun er helt tilbage igen hvad det bliver til.

– Truppen er vi rigtig glade for. Måske kommer der flere, måske gør der ikke. Der kan altid ske ting i et transfervindue, men jeg er godt tilfreds uanset om der kommer flere eller om det er den trup vi har nu.

– Nogle gange kan de bedste transfervinduer være dem hvor man bare sikrer kontinuitet i truppen.

Er der nogle særlige elementer i træningen, som I har fokus på – udover at grundformen skal på plads frem mod sæsonstarten?

– Ja der har været meget fokus på vores evne til at score mål, i forhold til hvor vi afslutter fra, sparkeform, hvor i målet. Så rigtig meget selve afslutningsøjeblikket.

– Ellers er der altid nogle taktiske koncepter, som vi enten introducerer eller vil forbedre og en holistisk tilgang til spillernes og holdets udvikling.

Vi har set en række nye kontraktspillere komme på plads i klubben og det er naturligvis en enorm styrke, at vi nu kan samle en stamme af spillere omkring holdet på officielle DBU-kontrakter. Hvordan vil kontraktspillere og spillere på andre vilkår fortsat arbejde sammen? Hvordan sørger I for at holde sammenhængskraften intakt og bygge videre på de gode kammeratskaber i hele truppen og teamet uanset om en spiller er på kontrakt eller ej?

– Vi er nu på et tocifret antal kontraktspillere, hvilket betyder meget for at vi kan skabe nogle bedre og mere professionelle rammer for spillerne. De træner og spiller på samme vilkår, vi skelner ikke imellem dem i dagligdagen.

– Kontrakterne er en belønning, en opgradering af deres økonomiske vilkår, et commitment og en forsikring. Det gør dem ikke vigtigere end dem som ikke er på kontrakt hvad angår hvordan vi ser på dem eller den opmærksomhed de får. Det er heller ikke noget vi italesætter i hverdagen, og det er slet ikke et tema når vi er samlet at nogen er på kontrakt og andre ikke er.

Fra en af kontraktunderskrivelserne med Linnéa Borbye. Foto: Rasmus Lykke fra LokalUpdate.dk.

– Her i truppen er vi et hold, et fællesskab, en familie. Vi bærer det samme tøj og det samme logo, spiller på samme bane, med de samme bolde. Vi har brug for alle sammen. Økonomien er bare ikke til at alle sammen kan være på kontrakt, men vi har været i stand til at gøre det med halvdelen af truppen og forhåbentlig kan vi gøre det med hele truppen en dag.

Nu venter fra i morgen lørdag 29. januar nogle gode test træningskampe startende med FC Nordsjælland hjemme på Svanemølleanlægget på lørdag 29. januar kl. 14. De skal bygge op til den spændende kvartfinale i Kvindepokalen hjemme mod FC Thy Thisted Q lørdag 5. marts. Fortæl os lidt mere om hvordan i tænkt at dosere kampene mellem spillerne, bygge videre på spillestil og koncept, evt. teste nye muligheder af og spille holdet sammen?

– Vores træningskampe handler om at implementere taktiske koncepter, forbedre os i spillestilen og så sikre så mange som muligt, så meget spilletid som muligt.

– Derudover så handler det om at vi skal i fodboldform, kunne lave gentagende højintense aktioner, gentagende sprints og retningsændringer.

– Doseringen i træningskampene vil være styret af vores Sports Scientist, for at sikre de bedste fysiske betingelser for spillerne frem til kvartfinalen.

Topfoto af Viktoria Einsbor, Linnéa Borbye, Frederikke Troldborg, Emilie Normann Langhorn, Omewa Joy Ogochuckwu og Kristine C. Lindgaard der jubler over en scoring fra kampen mod Odense Q i efteråret 2021: Christian Midtgaard.