Sidste år måtte vi vente længere på sæsonens første hjemmesejr. Det kalder vi fremgang.

Østerbro Stadion
259 tilskuere.

Så lykkedes det! Endelig fik B.93 sæsonens første hjemmesejr, og så endda i den vitale bundkamp mod Slagelse.

Nogen skønhedsåbenbaring var denne kamp ikke, men det kunne heller ikke være anderledes på et Østerbro Stadion, hvis grønsvær var dyngvåd efter gårsdagens regnvejr og efter kort tids spil blev fuldkommen pløjet op. Ethvert forsøg på fikst og elegant fodboldspil var dødsdømt på forhånd.

Kampens udfald var således et spørgsmål om fight, vilje, energi og måske lidt held i de afgørende situationer. Fight, vilje og energi manglede et tændt B.93-hold i hvert fald ikke. Der blev løbet og kæmpet, så det var en fryd, og spillet blev ikke lagt op på et højere niveau end baneforholdene tillod. Det var nok til at sikre B.93 et solidt spilovertag i hovedparten af første halvleg.

De til lejligheden sortklædte vestsjællændere lod ikke til at satse på meget andet end dødbolde og lange indkast, og dem fik et veloplagt 93-forsvar lukket godt ned for. Til gengæld var det ikke nemt for B.93 at omsætte spilovertaget til åbne chancer i den modsatte ende. Daniel Stückler fik dog sendt i bolden i nettet, men målet blev korrekt annulleret, fordi Stückler kom til at tæmme bolden med den ende arm, før han fik afsluttet. Desuden havde Benjamin Lund en god mulighed fra en position i feltets venstre side, desværre fik målmanden pareret skuddet.

I det 29. minut kom der så alligevel hul på bylden. B.93 fik smukt spillet sig igennem på venstre flanke, indlægget endte helt ovre hos højrebacken Adam Emme, der fra en position på kanten af feltet sendte et fladt skud mod mål, Nicolai Olsen fik foden på bolden, og med en ishockey-styring rettede han skuddet af, så det strøg ind ved fjerneste stolpe. 1-0-føringen stod sig til pausen, og den var fortjent.

Anden halvleg var kun fire minutter gammel, da Matthias Andersen sendte et perfekt hjørnespark fra højre side ind foran mål, hvor vestsjællænderne glemte alt om markeringer, så 93erne på det nærmeste stod i kø for at heade bolden i mål. Det blev Daniel Stückler, der fik hovedet på, og således bragte B.93 på 2-0. Fortjent succesoplevelse for Stückler, der frem til sin udskiftning 18 minutter før tid virkelig kæmpede for at sætte sig igennem overfor Slagelses forsvar.

Bagud med to mål smed Slagelse forsigtigheden over bord og forcerede spillet frem på banen. I resten af kampen havde de overtaget, men det kunne B.93 godt leve med, da det sjældent kastede farligheder af sig. En dobbeltchance efter en times spil var en af de få åbne muligheder, gæsterne kunne noteres for, men Januario var vågen i målet, når det gjaldt.

I slutfasen kunne “Den hvide dame” – der mere lignede konen i muddergrøften under de vanskelige baneforhold – have lukket kampen med en scoring til 3-0, men indskiftede Hajjami måtte desværre se sit skud glide forbi den fjerneste stolpe.

Og så blev det i stedet gæsterne, der kort før den ordinære spilletids ophør bragte spænding ind i kampen. 93-forsvaret blev for en sjælden gangs skyld overspillet i venstre forsvarsside, indlægget dumpede ned i hovedet på Christoffer Thrane ved bageste stolpe, og så stod det 2-1.

De tre minutters overtid blev frygteligt nervepirrende for alle 93ere, men vestsjællænderne kom Gud ske tak og lov aldrig til åbne muligheder, selv om bolden ved et par lejligheder dansede rundt i mudderet foran 93-målet.

En forløsende sejr var i hus. Den 12. oktober blev altså dagen, hvor sæsonens første hjemmesejr kom i hus. Sidste år måtte vi vente til 3. november. Det går fremad.