B.93 fik et point med hjem fra Slagelse med 10 mand i det mest i anden halvleg.

Slagelse – B.93 0-0

Udvisning: Adam Emme, B.93 (48′).

Slagelse Stadion (Harboe Arena)
386 tilskuere.

Til kampen i Slagelse måtte B.93 undvære den ungdomslandsholdsaktuelle Magnus Krogh Hansen, men stillede i øvrigt med et stærkt hold. Nytilkomne Benjamin Lund fik debut på venstre flanke og gjorde et udmærket indtryk.

Det rødtrøjede hjemmehold begyndte bedst, og havde nær taget et ikke helt vågent 93-forsvar på sengen i de første minutter. På en stor hovedstødschance midt for mål blev bolden dog heldigvis ekspederet et godt stykke over overliggeren.

Som halvlegen skred frem, satte B.93 sig dog solidt på spillet. Jeppe Erenbjerg sparkede lige på målmanden på en god skudchance fra kanten af feltet. Og der var flere lige-ved-og-næsten-angreb, hvor der blot manglede en anelse mere præcision i de afgørende afleveringer for at skabe åbne muligheder. Da hjemmeholdet udover appeller for et straffespark ikke gjorde det store væsen af sig rent offensivt, stod 0-0 sig til pausen.

Anden halvleg var kun to minutter gammel, da kampens mest kontroversielle situation udspillede sig. Vores højre back, Adam Emme, faldt under et gennembrud i feltet. Straffespark? Nej, film, mente kampens dommer, Yasin Seker, og gav Emme gult. Og da Adam havde fået et tyndt gult kort i første halvleg, måtte han tidligt i bad. En helt urimelig skæbne, for vist kunne man diskutere, om der var straffespark, men at Adam ikke forsøgte at filme, stod klart for enhver, der var tæt på situationen. Bortset fra dommeren, altså.

Med en mand i undertal måtte B.93 omorganisere holdet. Midtbaneslideren Godwin McKay måtte overtage Emmes backplads, og holdet trak sig længere tilbage på banen.

Men det var som om, vestsjællænderne ikke vidste, hvad de skulle stille op med al den boldbesiddelse. I hvert fald var de ikke nærheden af at nedbryde 93-forsvaret. Omvendt lod det til at passe 93erne udmærket at lure på kontra og sætte de hurtigere angribere i scene.

Kontraspillet kastede en række gode 93-muligheder af sig: Benjamin Lund traf stolpen med et vinkelskud fra venstre, Nicolai Olsen og Mikkel Mouritz tvang Slagelse-målmanden til en fin dobbeltredningen, samme Mouritz satte med et hårdt skud atter målmanden på en ny prøve, og i de døende minutter fik Hajjami muligheden midt for mål, men fik ikke snert i sin afslutning.

Således endte det med en nulløsning i Slagelse. Skulle man le eller græde? På den ene side kunne vi ikke være helt utilfredse med at få det ene point, når vi spillede med ti mand i 45 minutter. På den anden side havde vi trods undertal klart de største muligheder for at afgøre kampen.

Hvordan vi nu ender vender og drejer det, er der dog begrundet håb om, at B.93 nok skal få høstet en hel del points i løbet af efteråret, hvis de mønstrer samme vilje og spilleglæde, som holdet – især i undertal – viste i dagens kamp.