Endelig! En tiltrængt sejr over genboerne fra Gladsaxe.

B.93 – AB 1-0 (0-0)

1-0 Sebastian Koch (76′)

Udvisning: Yonas Nielsen, AB (45′).

296 tilskuere.

Til onsdagens københavnerklassiker mod AB havde B.93 Christian Stokholm tilbage i startopstillingen, ligesom også Paradisfuglen fra Hobro, Quincy Antipas, havde fået plads i startelleveren, som spidsangriber.

Begge hold spillede offensivt fra kampens start uden så mange dikkedarer. I kampens indledning var gæsterne fra Gladsaxe farligst, og kunne have bragt sig i front på et par gode muligheder, hvor de heldigvis kun fik afsluttet lige på Victor Michaelsen, der igen erstattede skadede Januario i målet.

I en spillemæssigt ret lige første halvleg fik B.93 dog også som halvlegen skred frem produceret et par fine chancer. Morten Hegaard headede snert forbi mål efter hjørnespark, og en stor 3-mod-1-kontrachance løb desværre ud i sandet, da Sebastian Koch presset af den ene tilbageværende AB’er kiksede den afgørende berøring.

Kort før pausefløjtet skete en hændelse, der blev afgørende for kampens udvikling: ABs Yonas Nielsen var tilsyneladende for langt fremme med en arm i en nærkamp med Morten Hegaard. Advarsel til Nielsen, og da han havde en i forvejen, blev han sendt tidligt i bad.

Trods undertallet var det dog akademikere, der i halvlegens overtid var tættest på scoring. Nicolai Clausen sendte først et flot frispark af sted mod 93-målet, så Michaelsen måtte strække sig for at vippe bolden over mål, og på det efterfølgende hjørnespark stod samme Clausen helt fri foran mål, men headede heldigvis forbi den ene opstander.

Efter pausen var der dog ingen tvivl om, hvem der var i overtal; B.93 satte sig tungt på spillet og producerede den ene chance efter den anden. Hajjami missede to gode muligheder, Montano headede forbi mål i oplagt position, for bare at nævne nogle enkelte af de mange kæmpechancer, som B.93 producerede mod et AB-hold, der syntes helt værgeløst mod 93ernes dybdeløb.

Efterhånden begyndte man at tvivle på, at det nogen sinde skulle lade sig gøre for 93erne at få hul på Brogaard i AB-målet. Et kvarter før tid blev den altid flittige og gennembrudsstærke Sebastian Koch for gud ved hvilken gang sendt af sted i dybden og trak mod mål. Tidligere i halvlegen havde han misset en lignende chance, men denne gang fik han afsluttet, før Brogaard fik dækket vinklen af, så bolden trillede på tværs og lige så stille lagde sig til rette i nettet ved fjerneste stolpe. 1-0, hvilken forløsning!

I kampen slutfase var B.93 langt tættere på 2-0 end akademikerne var på en udligning. Indskiftede Nicolai Olsen havde den største mulighed for at lukke kampen, men formåede at sparke over mål i oplagt position.

Heldigvis betød det ikke noget, for “uglerne” blev aldrig farlige. Det endte 1-0, en sejr, der burde have været meget større. Men pyt. Lad os nu bare glæde os over, at B.93 efter fire nederlag fik en sejr, og så endda på Østerbro Stadion, der ellers har været som forhekset for “Den hvide dame” i denne sæson.