Mads Mazanti var taget med til sportscolaens hjemby og bringer på vanlig vis et fremragende destillat af begivenhederne. Næsten som om du selv var der.

Skive IK – B.93 1-0 (1-0)

1-0 Christoffer Østergaard (24′)

Hancock Arena (Skive Stadion)
408 tilskuere.

Til kampen mod topholdet Skive måtte B.93 undvære den karantæneramte back, Matthias Andersen, og offensivprofilen Sebastian Koch, der måtte blive hjemme på grund af en muskelskade i låret.

Skive satser hårdt på oprykning og ligger på en klar førsteplads i rækken, så holdet fra “sportscolaens hjemby” – det sagde stadionspeakeren selv – var på forhånd storfavoritter. Men da spillet først gik i gang, var der bestemt ikke klasseforskel mellem de to hold.

Det blå-gul-stribede hjemmehold stillede sig forholdsvis lavt på banen, tydeligvis satsende på at fange 93erne i ubalance med lynhurtige stikangreb efter bolderobringer.

I kampens indledning skabte det dog ikke de store bekymringer for et godt indstillet og fint fightende 93-hold. Men omkring midten af halvlegen begyndte skibonitterne at vise tænder. Januario i målet måtte diske op med en fin parade, da en Skive-spiller blev spillet fri i dybden i højre side.

Kort efter fik Skive dog en ny mulighed, og denne gang var der gevinst. Et smukt indadskruende indlæg fra højre fik Christoffer Østergaard hovedet på, så han kunne dirigere bolden over i det lange hjørne udenfor Januarios rækkevidde. 1-0 til hjemmeholdet, ærgerligt, for B.93 havde været fint med i kampen indtil da.

I de følgende minutter virkede 93-holdet groggy, og Skive kom til et par store muligheder, heldigvis var Januario vågen i målet og fik afværget forsøgene.

93erne red stormen af og fik atter greb om spillet, men vi skulle helt hen til kort før pausen, før den første mulighed til udeholdet indfandt sig. Den var til gengæld også stor: På en kontra fik B.93 skabt en klar overtalssituation, Nicolai Olsen førte bolden frem, men valgte desværre at spille bolden ud mod venstre, hvor vinklen blev for spids for Leonel Montano, så hans afslutning strandede i sidenettet. 1-0 til Skive stod sig til pausen.

Efter pausen var de hvidklædte 93ere stadig godt med i kampen. En solidt spillende 93-defensiv holdt uden de store problemer skibonitterne fra fadet. Vores eneste forsvarsmæssige bekymring var, at den ellers normalt godt sparkende målmand Januario åbenbart havde fået de forkerte knopper på støvlerne og derfor kiksede sine udspark i en sådan grad, at det tangerede det farce-agtige. Efter en times spil kunne det have kostet dyrt, da endnu et forulykket spark fra den uheldige brasilianer førte til en kæmpe mulighed, men helt fri foran mål sparkede Skives angriber heldigvis bolden over mål.

Som halvlegen skred frem, fik B.93 trods strid modvind et stadig større spilovertag mod et Skive-hold, der kun var interesseret i at færge en 1-0-sejr hjem. Men kampen igennem var 93ernes store problem, at de savnede fantasien og slagkraften til at trænge igennem Skives kompakte defensiv.

Først til allersidst i kampen opstod mulighederne: Nicolai Olsen blev fældet lige udenfor feltet, en oplagt position for frisparksguden Mikkel Mouritz. Desværre fik Mikkel ikke indstillet kanonen rigtigt, så hans skud strøg en meters penge over mål. Heller ikke Nicolai Olsen havde heldet med sig, da han fik muligheden for at flugte på mål efter et indlæg fra højre, men traf bolden helt skævt.

Og så endte med en 1-0-sejr til Skive, fortjent nok på baggrund af at Skive trods alt skabte de fleste af de få chancer, der var i kampen. Men med lidt held kunne B.93 godt have fået et point med hjem. Og burde måske også have fået det. For nok er Skive tophold og oprykningsfavorit, men i lørdagens kamp var der altså ikke meget brus i spillerne fra sportscolaens hjemby.