1-1 Jonathan Nielsen (45′)
2-1 Jonathan Nielsen (58′)

Gentofte Stadion
211 tilskuere.

HIK sejrede med 2-1 over B.93 i lørdagens lokalopgør, på en endnu varm dag – i en kamp som aldrig blev dramatisk.

Varmen trykkede tungt over kunstgræsset på Gentofte Stadion (som den stadig kaldes i visse kredse), og der var perioder i de første 45 minutter, hvor spillerne tydeligt var præget af den gryde, som de optrådte i. Vi må ikke glemme at HIK havde vundet rækken – og B.93 heller ikke havde meget at spille for, men udeholdet ville selvfølgelig gerne fortsætte den flotte stime som ubesejret. Med i regnestykket skal det siges, at B.93 manglede folk – ikke mindst anfører Martin Heisterberg, som fik en korrekt advarsel i sidste kamp. Han forventes klar til sin afskedskamp den kommende weekend.

Det bølgede en del frem og tilbage, og i begyndelsen kom B.93 især over højre kant, hvor en af kampens bedste spillere (måske den bedste) Emil Dyre, virkede meget oplagt. Dyre har desværre været meget ramt af skader, men han er en spiller med at fantastisk overblik og en fornem sparketeknik, som pynter på B.93 midtbane.

Mads Walter havde også et par fine øjeblikke og B.93 kan vel være mest tilfreds med de første 30 minutter i dette opgør. I slutningen af 1. halvleg satte HIK tingene et gear op og udeholdet var heldige med ikke at komme bagud et par gange. Jeg fik lige sagt til min sidemand Erling Bøje, at vi var heldige med at gå til pausen med 0-0, da Dyre i flot stil lagde et frispark i det korte hjørne til en B.93 føring. Desværre tog enkelte sig en blunder, og det stod 1-1 ved pausen.

2. halvleg sad HIK på i lange perioder, uden at blive helt farlige – det hører med til historien at B.93 ikke skabte noget i den anden ende. Da træfsikre Jonathan Nielsen gjorde det til 2-1 til topholdet, fik B.93 ikke ændret rytmen i spillet og HIK virkede tættere på 3-1 end en udligning af Danny Jungs mandskab.

Muligheden kom dog, da flittige og letbenede Daniel Barir læste spillet godt og erobrede bolden, som han gjorde til en stor chance via sit antrit. Desværre læste HIK’s keeper afslutningen godt og tættere kom B.93 ikke rigtigt. Man kunne have undt Daniel at udligne, da han gennem hele kampen udstrålede fin energi og arbejdede – som nævnt – stenhårdt. Det gjorde han også onsdag i TV, hvor han (samme med Conrado) havde et lidt større publikum (375.000), da de optrådte på landsdækkende tv direkte … den historie får I en anden gang.

B.93 kom ikke tættere på, og man skal vist have meget farvede briller på for ikke at anerkende, at HIK er rækkens bedste hold.

Det har dog været en meget fin periode B.93 har været igennem, så det var et af den slags nederlag, man kan leve med. Til info fik Emil Farver og Carl Emil Kristensen gule kort.

Nu skal vi slutte godt at i sidste kamp lørdag mod Aarhus Fremad, og så kan eksperterne vurdere holdets og Danny Jung indsats. Set fra min vinkel, virker den mere end godkendt.