1-2 Jonathan Nielsen (58′)
1-3 Wilson Henningsen (90′)

311 tilskuere.

Det var et hårdt ramt 93-hold, der stillede op til forårets første kamp på Østerbro Stadion. Blandt andre Lundsgaard, Senoglu, Dyre, Mouritz og Peterlin var ikke til rådighed. På ny blev det nødvendigt med en ommøblering af startformationen; Adam Emme blev sat til at spille højre back, og unge Søren “Sø” Nørgaard agerede terrier i en mere defensiv midtbanerolle end normalt.

Modstanderen, naboerne fra HIK, har indledt forårssæsonen strålende og er rækkens suveræne tophold. Nogen stor spillemæssig forskel på de to hold var det dog svært at få øje på, ja, faktisk indledte det afbudsramte 93-hold kampen bedst. Og efter et par gode muligheder, blandt andet en skudmulighed til Heisterberg efter et hjørnespark, bragte B.93 sig fortjent i front, da et herligt skruet indlæg fra venstre backen Carl Emil “Carlos” Kristensen fandt Sebastian Czajkowskis hoved, så sidstnævnte kunne dirigere bolden i nettet.

Glæden varede dog ikke længe, for efter tyve minutters spil kom gæsterne for første gang bag om 93-forsvaret ved hjælp af et gennembrud på venstre angrebsside. Bolden blev spillet fladt tilbage i feltet, hvor de til lejligheden rødblusede Hellerup-drenge på det nærmeste stod i kø for at afslutte. Det første forsøg reddede målmand Januario i stor stil med en fodparade, men returen røg lige ud i fødderne på en anden udækket HIK’er, og denne gang var den store brasilianer i målet chanceløs overfor en flad afslutning i det lange hjørne. 1-1, ikke helt fortjent, for B.93 havde været bedst i indledningen.

Derpå udviklede resten af halvlegen sig til en jævnbyrdig og chancefattig affære med meget midtbanekrig og få farlige situationer foran mål. I grunden imponerende, at det svækkede 93-hold holdt det ellers målglade tophold fra fadet i første halvleg efter udligningen.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da en HIK’er sendte et skud med bud efter det lange målhjørne på overliggeren. Jo, vore naboer var kommet bedre ud til anden halvleg, dog uden at være altdominerende.

Det var en af de chancefattige kampe, hvor en enkelt aktion kan afgøre kampens udfald. Og denne aktion fandt sted tolv minutter inde i anden halvleg, hvor Emil Farver fik dømt et kontroversielt frispark imod sig, fordi han efter linjevogterens mening – ikke Farvers – havde slået til bolden med overarmen få meter udenfor feltet. HIKs farlige Jonathan “Lålå” Nielsen gik til bolden og sendte den med et vidunderligt præcist spark helt op i målhjørnet udenfor Januarios ellers betydelige rækkevidde.

Bagud 1-2 blev situationen overordentligt vanskelig for et tappert kæmpende, men ufarligt 93-hold. Eneste mulighed for udligning tilfaldt Czajkowski efter et flot udført angreb over venstre side. Men da han skulle sende bolden mod mål efter at have modtaget “Pukki” Olsens tværpasning blev han så presset i skudøjeblikket, at den strøg et godt stykke over mål.

I stedet kunne HIK lukke kampen kort før den ordinære spilletids ophør. De rødtrøjede spillede sig igennem i venstre angrebsside, da 93ernes forsøg på en offensiv satsning gav huller bagude. En flad tværpasning smuttede mellem venner og fjender igennem til den indskiftede Wilson Henningsen, der helt fri og med et tomt mål foran sig blot behøvede at sætte en inderside på for at gøre det til 1-3.

At der stadig resterede omkring ti minutters tillægstid på grund af en skade hos en af linjevogterne tidligere i kampen spillede ikke de store rolle, for B.93 kom aldrig i nærheden af at score to mål. 3-1 til HIK, en ventet og ikke ufortjent sejr, men på den anden side havde det heller ikke været ufortjent, hvis 93ernes fight var blevet belønnet med i hvert fald det ene point. Opløftende at et skadesplaget 93-hold solgte sig så dyrt mod topholdet. Desværre ændrer det ikke på, at vi har alvorligt brug for at få skrabet nogle points sammen.

Anfører Martin Heisterberg: “Et tungt nederlag. Men der var så mange gode elementer i spillet, at vi nok skal få dem omsat til points inden længe.”