2-4 Adam Jakobsen (62′)
2-5 Daniel “Elly” Pedersen (89′)

Udvisning: Mads Walter, B.93 (40′)

639 tilskuere.

Det 201. møde mellem de klassiske københavnerklubber B.93 og Frem blev som så ofte, når de to hold mødes, en dramatisk, målrig og festlig affære. I sidste ende var det dog kun vore venner fra Frem, der havde noget at fejre, for det endte med en sejr på 5-2 til de rød-blå fra Valby.

B.93 kunne for en gangs skyld stille op i noget, der mindede om stærkeste opstilling. Kun Mohammad Ali var ude med karantæne, men Heisterberg var tilbage i midterforsvaret, og Czajkowski indtog atter sin plads som spydspids. Sidstnævnte skulle kun bruge 11 minutter på at vise sit værd. Mellem venner og fjender fik han bugseret et ellers noget forkølet hjørnespark i mål ved forreste stolpe. 1-0, lige den start et B.93-hold, der var pisket til sejr, hvis håbet om oprykningsspil skulle være realistisk, havde brug for.

I de følgende små tyve minutter havde en veloplagt 93-offensiv anført af en idérig Andreas Heimer flere tilløb til at øge føringen, men der manglede lige den sidste skarphed, når anngrebene skulle afsluttes. Og i stedet slog Frem til i den anden ende: Målmand Victor Michaelsen kom helt skævt ud til et indlæg, så Daniel Holm blot behøvede at heade bolden i et tomt mål.

I minutterne derpå opstod dén dramatik, som altså ofte følger med disse opgør, men som B.93 denne gang godt kunne have været foruden. Først måtte Omar Roshani voldsomt blødende fra ansigtet køres på hospitalet, da han blev uheldigt ramt i ansigtet af en Frem-støvle. Derpå blev vi ramt af den efterhånden obligatoriske udvisning, denne gang tilfaldt backen Mads Walter. Dommeren gav ham på efterbevilling hans andet gule kort efter en tackling, der efter dommerens mening var for hård. I øvrigt nøjagtig samme skæbne, Walter led i den modsatte kamp i Valby Idrætspark.

Kort efter sendte gæsterne bolden på underkanten af overliggeren, men vi slap til pausen med 1-1, ja, faktisk havde vi nær bragt os i front i halvlegens overtid i forbindelse med en klumpspilssituation i Frem-feltet.

Nej, udvisningen havde bestemt ikke knækket den stolte Østerbro-klub. Anden halvleg var kun knap et minut gammel, da Andreas Heimer på kanten af feltet opfangede en nedfaldsbold efter et frisparksindlæg, tog et træk, og med lidt hjælp fra en afretning i Frem-forsvaret bragte hjemmeholdet i front til stor jubel for alle 93ere.

Jublen varede desværre ikke længe, for fem minutter senere sparkede Victor Michaelsen helt ved siden af en tilsyneladende ufarlig bold på kanten af feltet, så Daniel Holm igen kunne score i tomt mål. Synd for Michaelsen, der efter at have stået to strålende kampe, havde en meget dårlig dag i målet.

Derpå fik Frems dygtige offensiv alt for let spil mod et 93-forsvar, der syntes at have mistet modet. Efter et hjørnespark kunne Beran Camili uhindret trække ind i banen og enkelt bringe Frem i front. Og få minutter senere fik Adam Jakobsen lov til at stå helt fri i feltet, så han enkelt kunne heade gæsterne på 4-2.

Trods den udsigtsløse situation kløede 93erne dog godt på i kampens slutfase og havde et par gode muligheder for at fremtvinge en reducering, der måske kunne have bragt lidt spænding ind i kampen. Men det var bare en af de dage, hvor vi ikke kunne gøre tingene færdige, og i stedet kunne Daniel “Elly” Pedersen lukke og slukke med sin scoring til 2-5, da han efter et forulykket 93-udspark kom fri på kanten af feltet og fangede Michaelsen på det forkerte ben med en afslutning i det korte hjørne.

B.93 må indstille sig på nedrykningsspil til foråret, mens Frem nu er kvalificeret til oprykningsspillet. Vi ønsker vore venner fra Valby alt muligt held og lykke, men vi må ærgre os over, at et ellers godt spillende og kæmpende B.93-hold faldt på egne dumheder.