3-3 Adam Jakobsen (75′)

Udvisninger: Mads Walter, B.93 (83′) og Basti Sørensen Abildå, Frem (90′).

Valby Idrætspark
507 tilskuere.

Den 200. udgave af det klassiske københavnerbrag mellem Frem og B.93 blev en af dem, der vil blive husket længe. Seks mål, to udvisninger, en overflod af chancer, spænding, kontroversielle situationer og dramatik. Synd at kun 507 tilskuere trodsede monsunregnen og byggerodet på Valby Idrætspark og overværede denne propaganda for fodboldsporten. Og – set fra et 93-synspunkt – synd at vi ikke fik færget de tre points i land i syndfloden, for det havde vi faktisk fortjent.

B.93 sad på spillet i første halvleg, og producerede et par gode muligheder i kampens indledning. Andreas Heimer og Nicolai Olsen misbrugte i fællesskab en kæmpemæssig dobbeltchance, og Adam Emme var tæt på at snitte bolden i mål ved forreste stolpe efter et hjørnespark.

Frem tog ikke så meget initiativ og lod til at lure på 93-fejl. Hvis det var en bevidst strategi, var den ikke så tosset. For efter godt en halv times spil tumlede tilbagevendte Heisterberg og Adam Emme ind i hinanden i stedet for at heade en ufarlig langbold, og så kunne altid farlige Daniel “Elly” Pedersen benytte sig af den motorvej, han fik ned mod 93-målet til enkelt at udplacere Raun i målet. 1-0 til Frem, stik imod spil og chancer, men den sang har vi jo sunget en del gange efterhånden.

B.93 viste dog en helt anden moral end i 1-5-kampen mod Næstved. Blot fem minutter senere gjorde Heisterberg skaden god igen ved at snitte Sebastian Czajkowskis fine indlæg fra venstre over i det lange hjørne. 1-1 ved pausen.

Straks fra anden halvlegs start kom der gang i målscoringen igen: 93-forsvaret kiksede en offsidefælde fuldstændigt, så en helt fri Simon Skibsted kunne bringe hjemmeholdet i front igen. På ny viste B.93 dog god moral ved straks at slå tilbage. Nicolai “Pukki” Olsen trak minuttet efter mod baglinjen i venstre side og fandt med et præcist indlæg Czajkowski, der fra nært hold puffede bolden i mål.

Derpå fortsatte B.93 det målsøgende spil fra første halvleg, og da fremmerne samtidig spillede betydeligt mere direkte og aggressivt end før pausen, udviklede anden halvleg til ren karnevalsfodbold med angrebsspil uden livrem og seler som var tiden skruet tilbage til dengang der blev spillet med to forsvarsspillere og fem angribere.

Kontroversielle kendelser fik vi også som krydderi, som f.eks. da Adam Emme blev fældet i feltet, klart straffespark (Frem-spilleren indrømmede senere selv, at der var straffe), men nej, dommer Thorsøe gav Adam en advarsel for “film”.

Senere i halvlegen fik B.93 dog sit straffespark. “Pukki” Olsen blev hægtet i skudøjeblikket, da han skulle afslutte, og denne gang var der ingen tvivl hos Thorsøe. Sebastian Czajkowski var som sædvanlig sikkerheden selv, og så var “Den Hvide Dame” for første gang i front i kampen.

Men denne kamp var de hurtige svars kamp. Blot to minutter senere fik Ronni Raun ikke bokset et hjørnespark ordentligt væk, så bolden havnede for fødderne af Adam Jakobsen, der takkede ved at sende den over i det lange hjørne. 3-3,

Nu manglede der sådan set bare et par udvisninger for at man kunne kalde denne kamp for en af de kampe, der havde alt. Den første udvisning kom otte minutter før tid, da en eftertackling indbragte Mads Walter det andet gule kort. Med ti mand skulle B.93 nu pludselig være glade for det ene point. Men Frem fik heldigvis aldrig skabt den helt åbne mulighed for at afgøre kampen, og da de i overtiden også blev ramt af en udvisning (andet gule kort til Abildå), endte kampen uafgjort både hvad angik spillere på banen og scoringer.

Hvilken herlig fodboldkamp, vi blev vidne til denne lørdag i Valby. Men hvor bittert, at personlige fejl igen skal koste os point.

Martin Heisterberg: “Vi rejste os efter de sidste to dårlige kampe, vi tog ansvar og viste, at vi var mænd. Men selvfølgelig ærgerligt, at vi begik for mange fejl til at sikre os sejren.”