0-1 Mads Lauritsen (25′)
0-2 Sonny Jakobsen (49′)
0-3 Sonny Jakobsen (52′)

296 tilskuere.

B.93 var til kampen mod rækkens suveræne tophold Thisted stadig svækket af de skader, som i de seneste par uger har plaget alt for mange spillere i truppen. Blandt andre Heimer, Ali, Holm og Raun savnedes stadig. Også Sean Elliot Christoffersen og Adam Emme var føjet til skadeslisten. Anfører Martin Heisterberg var dog tilbage i truppen efter overstået karantæne. Godt nok havde 93-legenden brækket næsen under tirsdagens træning, men den kommende 250-kampsjubilar gik nok engang forrest og stillede op trods skaden – uden beskyttelsesmaske.

Det unge B.93-hold viste trods de vanskelige omstændigheder og den hårde modstand (Thisted havde inden lørdagens kamp vundet de seneste seks kampe med en målscore på 16-0!) masser af spilleglæde i første halvleg. Sune Lærkedahl Jensens tropper havde en klar overvægt i spil og også et par gode muligheder ved først Peter Bjur på et langskud og Emmanuel Ogude efter en smuk Bjur-stikning, men begge afsluttede fladt mod det lange hjørne og desværre også forbi mål.

Bortset fra en god mulighed i kampens indledning, hvor Victor Michaelsen kom godt ud af sit mål og blokerede et nærgående forsøg, gjorde thyboerne overraskende lidt væsen af sig rent offensivt. Heisterberg & o. havde godt greb om de grønklædte gæsters offensiv, ja, og dog: I det 25. minut fik vores forsvar i første omgang afværget et Thisted-hjørnespark i første omgang, men da bolden i anden omgang blev slået på tværs mod bageste stolpe, glemte vi alt om opdækning af Thisteds Mads Lauritsen så han enkelt kunne bringe gæsterne i front. 0-1 stod sig til pausen, ikke et retvisende billede af spil og chancer i første halvleg, men den gamle kliché om fodboldens mangel på retfærdighed holder jo ofte stik.

I pausen talte træner Sune Lærkedahl Jensen blandt andet om at undgå samme kampforløb som i kampen i Thisted, hvor topholdet afgjorde kampen på en god start på anden halvleg. Men hvad skete der?

Dårligt var anden halvleg kommet i gang, før Heisterberg heroisk måtte redde på målstregen. Godt nok forsøgte altid initiativrige Peter Bjur sig derpå med et skruet skud, der havde bud efter fjerneste målhjørne, men så slog gæsterne til: En fejlaflevering i B.93-opspillet blev konverteret til en Thisted-kontra, Emil Farver havde egentlig blokeret en aflevering i dybden mod Sonny Jakobsen, men bolden boblede op i luften udenfor Farvers synsfelt og dumpede derfor alligevel ned for fødderne af Sonny Jakobsen, der enkelt kunne udplacere en prisgivet Michaelsen.

Og for at det ikke skulle være løgn, var den gal igen blot tre minutter senere. En flad bold i dybden splittede fuldstændig 93-forsvaret ad, Sonny Jakobsen alene med Michaelsen igen, Michaelsen atter chanceløs, 0-3, færdigt arbejde.

Vores unge spillere skal roses for at blive ved med at klø på trods den håbløse situation. Man kunne godt have undt dem en reducering, men B.93 kom ikke tættere på scoring end et fladt skud, der blev reddet på målstregen.

0-3 endte det, egentlig misvisende med tanke på, at B.93 faktisk havde et klart spilovertag i det meste af kampen, men når det så er sagt, er det heller ingen tilfældighed, at Thisted fører rækken så suverænt; det er knastørt hold, der med enkle midler, stor disciplin og imponerende effektivitet gør ondt på et hvert hold i anden division. En stensikker og fortjent oprykker.

Jack Wander: “Vi spillede egentlig en fin kamp, men Thisted var bare effektive, og det blev afgørende i dag.”