B.93 – Kolding IF 0-1 (0-1)

0-1 Rune Nautrup (37′)

Udvisning: Aske Lundsgaard, B.93 (47′)

197 tilskuere.

Skærtorsdag er som bekendt dagen, hvor Jesus blev udsat for tortur før korsfæstelsen Langfredag. Denne Skærtorsdag var der mig bekendt ingen, der mødte Guds søn på Østerbro Stadion, ja, og dog: Martin Heisterberg var tilbage i midterforsvaret. Og selv om en sammenligning med Jesu lidelser måske lige er at stramme den, blev kampen mod Kolding dog ikke så lidt af en prøvelse for Heisterberg og alle 93ere.

Første halvleg var rent ud sagt bedrøvelig fra B.93s side. Hver eneste gang koldingenserne med deres enkle tju-bang-fodbold pressede et angreb ned mod et B.93-forsvar, der havde store problemer med at time deres indgreb ordentligt og placere sig rigtigt, var der optræk til farligheder. Og hvad gæsterne ikke selv formåede at skabe af chancer, serverede vi gæstfrit for dem gennem en lang række af bizarre boldtab i opspilsfasen.

Ved flere lejligheder slap en af Koldings angribere alene igennem, men Victor Michaelsen, der erstattede en skulderskadet Ronni Raun i målet, var med flere flotte parader ene mand om at holde de grønblusede gæster fra fadet.

I det 37. minut gik det dog galt: Efter endnu en kæde af fejl i 93-forsvaret slap Koldings farlige Rune Nautrup alene igennem, og denne gang var Michaelsen chanceløs. 0-1, fuldt fortjent.

Kort efter fik B.93 muligheden for at udligne, men i en oplagt position sparkede Anton Peterlin forbi mål. Tidligere i halvlegen havde Czajkowski og Heimer også haft et par afslutninger, men alt i alt var 0-1 billigt sluppet efter en første halvleg, der virkelig var en pine at se på for alle med et svagt punkt for årstalsklubben fra Østerbro.

Efter en opsang i pausen skulle B.93 forsøge at rette op på tingene i anden halvleg, men allerede i halvlegens andet minut blev dén mission vanskeliggjort. På opfordring fra linjevogter blev Aske Lundsgaard pludselig tildelt det røde kort. I situationen kunne ingen forstå, hvorfor Aske skulle tildeles spillets højeste straf (havde dommer Pontius Pilatus Thorsøe set sig gal på Askes Jesus-frisure?), men sidenhen blev det opklaret, at begrundelsen var et slag, Aske angiveligt skulle have tildelt en Kolding-spiller. En kendelse, ingen 93’ere var enige i, og i minutterne derpå var Kolding tæt på at lukke kampen mod et rystet 93-hold, der skulle omgruppere sig med et tremandsforsvar efter udvisningen. Desuden måtte Andreas Heimer udgå med en skade, som om situationen ikke var slem nok i forvejen.

Som halvlegen skred frem fik det reducerede 93-mandskab dog kæmpet sig tilbage i kampen. Faktisk leverede B.93 en betydeligt bedre anden halvleg end første trods undertal. Dog var det stadig et problem at få skabt chancer, men knap tyve minutter før tid kom muligheden så. Efter et frispark blev indskiftede Nicolai Olsen lidt tilfældigt væltet omkuld i feltet. Straffespark, som Emmanuel Ogude tog sig af. Men, ak, Kolding-målmanden parerede Ogudes spark, lidelserne syntes uden ende for B.93 denne Skærtorsdag.

Til allersidst i kampen fik nigerianeren en ny mulighed for at udligne, da han blev spillet fri i feltets højre side. Hans afslutning sneg sig forbi fjerneste stolpe, og så var det slut. O, Gude, O, Gude, hvorfor har du forladt mig? Nå, vi må håbe på en genopstandelse anden påskedag, når B.93 rejser mod Himmelbjerget for at møde Kjellerup.

Anfører Martin Heisterberg: “Forsvarsmæssigt var vores første halvleg katastrofal, og det påtager jeg mig en stor del af ansvaret for. Vi kan takke Victor i målet for at holde os inde i kampen.”