Thisted – B.93 1-0 (0-0)

1-0 Mikkel Agger (55′)

Sparekassen Thy Arena (Lerpytter Stadion)
561 tilskuere.

Trods en lang tur i benene (afgang 6:55 fra Østerbro) var det B.93, der gjorde det bedst i første halvleg af topkampen i Thisted. På en knoldet bane havde de til lejligheden rødklædte gæster et mindre spilovertag og præsterede nydeligt positionsspil, selv om bolden hoppede og dansede på de frygtede Lerpytter.

Trods det efter omstændighederne fine spil fik vi aldrig spillet den afgørende aflevering, der kunne splitte det solide Thisted-forsvar. Et godt skud udefra fra tilbagevendte Emmanuel Ogude var nok den bedste afslutning, vi kom til, men bolden strøg lige over mål.

Til gengæld udgjorde Thisted heller ikke nogen alvorlig trussel for et B.93-forsvar, der med en karantæneramt Adam Emme og en skadet Martin Heisterberg havde Nicklas Granzow og Aske Lundsgaard i midterforsvaret. Begge gjorde det glimrende, og på backpladserne fik Emil Farver og Sean Elliot Christoffersen lukket fløjene helt ned. Et par halve chancer og et par frispark i farlige positioner var thyboernes eneste tilnærmelser til scoring før pausen, men i ingen af tilfældene blev Ronni Raun i målet tvunget til at gribe ind.

Angiveligt havde Thisted-spillerne fået en gevaldig opsang i pausen. I hvert fald kom de ud til anden halvleg med en helt anden energi, og satte B.93 under et gevaldigt pres i minutterne efter pausen.

Raun måtte diske op med en stor redning af et farligt afrettet skud ved roden af stolpen. Men efter ni minutter gik det så galt: Et boldtab på midten af banen førte til et Thisted-angreb i venstre side, Mikkel Agger trak mod baglinjen, alle ventede et indlæg, men pludselig fyrede han af fra en ekstremt spids vinkel, Raun blev overlistet, og så var Thisted i front.

B.93 var dog tæt på at svare igen øjeblikket efter, da Andreas Heimer med en smuk stikning sendte Ogude alene igennem. Desværre kom Thisteds målmand godt ud af sit mål og fik hånden på nigerianerens afslutning.

“Den hvide dame” fik en ny, men knap så stor, mulighed midt i halvlegen; en returbold, som blev bugseret forbi mål. Nærmere scoring kom B.93 imidlertid ikke, for det kneb gevaldigt med at få omsat spil til chancer, og det blev ikke nemmere som halvlegen skred frem.

Desuden kom B.93 også i skadesproblemer, da Ronni Raun måtte udgå tretten minutter før tid med en skulderskade, han havde pådraget sig efter et sammenstød med en Thisted-spiller tidligere i halvlegen. Også Ogude udgik med smerter i lysken.

I slutfasen var det altså et lettere ramponeret B.93-hold, der uden held forsøgte at presse spillet op mod thyboernes mål. Og hjemmeholdet havde et par kæmpe mulighederne for at lukke kampen til 2-0, men med lidt hjælp fra kollegerne i forsvaret fik en velspillende debutant i målet, Victor Michaelsen, med et par fine indgreb vist prøver på sit talent og afværget forsøgene. Dejligt at se, og stor ros til 93erne for at kæmpe godt under vanskelige betingelser. Dog må man på baggrund af en anden halvleg, hvor vi havde for mange boldtab, og Thisted i perioder pressede godt på, erkende, at nederlaget ikke var ufortjent, og at vi lige nu mangler det sidste for at være med i rækkens absolutte top. Men sæsonen er jo lang endnu.

Kristian Holm, anfører i dagens anledning, og med en flot præstation på midtbanen: “Jeg synes, vi spillede en god første halvleg, hvor vi dominerede. I anden halvleg havde vi ikke det samme greb om tingene, og vi havde marginalerne imod os.”