4-2 Mike Kaljo (89′)

2. division, oprykningsspil
Brabrand IF’s Idrætsanlæg, bane 3
222 tilskuere.

Efter sejren mod Greve, tog et optimistisk divisionshold fra B.93 til et møde med rækkens duks fra Brabrand ude. Kampen var flyttet fra stadionbanen til bane 3, og det blev en meget begivenhedsrig affære for de 222 tilskuere med hele seks scoringer, og et rødt kort.

Kampen startede med en forvirret defensiv fra B.93, som måtte indkassere et tidligt mål, og de næste 10 minutter så ud som de slet ikke var gearet til et møde med rækkens førerhold, men langsomt fik B.93 fod på spillet og holdet rejste sig og endte med at spille en glimrende 1. halvleg – hvor især de to backs Emil Farver og Sean Elliot Christoffersen viste et højt niveau.

På et korrekt dømt straffespark udlignede flittige Sebastian Czajkowski sikkert og da holdets krumtap – anfører Martin Heisterberg – gjorde det til 2-1 (og lod sig hylde fortjent af en meget veloplagt fanklub, som havde turen over i bus), bredte smilet sig hos de tilskuere der holdt med B.93

Indtrykket af de første 45 minutter var at ’93 var et bedre teknisk hold, men en knoldet bane og en strid vind, var ikke lige mad for spillestilen som holdets dygtige træner Sune Lærkedahl Jensen har lanceret som varemærke for B.93.

Det hører med til fortællingen fra det jyske at B.93 kunne have gjort det til 3-1, men det skete desværre ikke.

Desværre blev 2. halvleg en nedtur for Østerbroklubben, som blev ramt af et rødt kort til Adam Emme, som måtte jagte en fri modspiller, efter et koks i B.93’s defensiv. Dommeren vurderede aktionen – set udefra – til korrekt rødt kort og straffespark, som Ronni Raun var tæt på at tage. Set i bagklogskabens ulidelige klare lys, kunne ’93 nok have håndteret de 30 sekunder bedre, for det var vel i realiteten dem som afgjorde kampens forløb.

Den gik mod Greve med en mand i mindretal, men når man møder et tophold, er det for svært at skabe overtalssituationer, og ’93 kom ikke rigtig til nogen målchancer i 2. halvleg. Brabrand truede på dødboldene, og det var da også sådan de fleste mål i kampen blev scoret.

B.93 spillerne skal have ros for at fighte hele vejen igennem, men det var svære betingelser for de tekniske spillere, og man skal have meget blå/hvide-briller på for ikke at føle, at det bedste hold vandt på dagen. Brabrand spillede fysisk og direkte, og voldte visse af de letbenede B.93’ere problemer, og den nødvendige reaktion fra bænken med diverse skift flyttede ikke meget.

Med skriftlige driblinger kan man argumentere at havde omstændighederne været anderledes (en plan bane, ikke noget blæst, ikke rødt kort for anden kamp i træk) havde resultatet måske været anderledes, men man skal tage sine nederlag med værdighed, og hjemmeholdet gjorde det de var gode til – spillede direkte med fysik og energi, og tog de tre point. Det fortæller også en del, at målmand Ronni Raun igen var en af B.93’s bedste, selvom han blev passeret fire gange.

Man står stadig med indtrykket af, at B.93 har et meget spændende hold, med masser af interessante spillere og en dygtig trænerstab. Holdet burde kunne spille med om topplaceringerne, men det kan holdet jo passende bevise i næste kamp mod Dalum. Den spilles på Østerbro Stadion førstkommende lørdag kl. 15.00. Vel mødt.