Vælg en side

Josefine Funch har været en afgørende spiller for B.93 i Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation rækken og belønnes nu med en kontrakt i FC Nordsjælland.

Josefine Funch var kampafgørende i flere af de vigtigste opgør i den forgangne sæson.

Cheftræner Rasmus Good udtaler

– Funch kom til os i vinter efter et kort ophold i Sundby og satte i den grad sit aftryk, hun har betydet rigtig meget for os i Kvalifikationsligaen og næsten scoret et mål i hver kamp, efter vi satte hende op som angriber og kant.

– Hendes præstationsniveau var generelt højt til træning og kamp, så hun er også klar til kvindeligaen nu. Hun er blevet mere rolig og afklaret, hvilket hjælper hende en masse, fordi hun er modnet mere.

– Vi har sendt et tocifret antal spillere til Kvindeligaen i løbet af de seneste to-tre sæsoner, så vi har en god idé om hvornår de forskellige spillere er klar til det skridt og det er Funch uden tvivl.

– FCN kan også uden tvivl lægge det næste niveau på hende. Personligt er jeg rigtig ked af at miste hende, fordi hun havde impact i alle kampe, men vi har som altid spillere klar til en større rolle og mere ansvar, så lige nu er jeg bare rigtig glad på Funchs vegne og glad for at hun skal et godt sted hen, hvor jeg også tror på hun får tilkæmpet sig en plads i startopstillingen.

– Vi er meget taknemmelige for den måde hun har bidraget til holdet og klubben på, det seneste halve år og ønsker hende alt held og lykke i FCN.


Udtalelse fra Josefine Funch

– Jeg vil igen gerne have lov til at sige tak til B.93. Nu blot for det seneste halve år, efter en tur i Kvindeligaen med Sundby.

– Jeg føler jeg har udviklet mig rigtig meget det seneste halve år, og lagt en masse på, på mit spil. Det kan jeg takke Rasmus Good, Derk Droze og særligt Mark Strudal for.

– Jeg føler mig nu igen klar til at spille Kvindeliga, så da chancen bød sig i FC Nordsjælland var det svært at sige nej. FC Nordsjælland har et fantastisk setup, på og uden for banen og jeg ser det som et rigtig godt match.

– Så igen, tak til B.93 for at have hjulpet mig på vej hertil. Klubben vil altid have en særlig plads i mit hjerte 🤍💙.

Topfoto og portrætfoto af Rasmus Good: Christian Midtgaard. Portrætfoto af Josefine Funch: B.93.