B.93’s ligakvinder fik den bedst tænkelige start på forårets kvalifikationsliga, da holdet søndag fik en 1-4-sejr med hjem fra Vildbjerg.

Anfører Nikoline Andresen viste vejen, da hun efter 10 minutter scorede til 1-0, da Brianna Westrup headede ind foran mål, og Niko flækkede bolden ind mellem venner og fjender.

B.93 havde helt styr på kampen de første 20-25 minutter, hvorefter værterne kom mere ind i kampen.

Vildbjerg kom på 1-1 i det 41. minut, men det slog ikke B.93 ud. Hele holdet samlede sig i en rundkreds på banen til en peptalk, som straks virkede.

Paola van der Veen (foto) sikrede, at B.93 kunne gå til pausen med en føring, da hun i det 43. minut sendte et hårdt fladt spark i mål, fra en spids vinkel ca. 1,5 meter fra baglinien.

Hun fortsatte sit målshow med scoringen til 1-3 efter 54 minutter. På mindst 35 meters afstand fangede hun Vildbjerg-keeperen lidt langt ude af sit mål og satte bolden i en hård bue op i nettaget.

Og hollænderen blev hattrick-helt i det 72. minut på straffespark begået mod hende selv. Hun satte bolden ind i sidenettet uden at tage tilløb.

Sejren kunne endda godt have været dobbelt så stor med lidt større skarphed.

B.93 havde en meget stabil bagerste kæde med den konstant verbalt dirigerende amerikaner Brianna Westrup samt Selma Svendsen i midterforsvaret og Nikoline Andresen som 6’er.

Cheftræner Anders Vang

– Det var dejligt med tre point i første kamp, det var rigtig vigtigt. Det var en meget svær bane at spille langs jorden på, og det kunne man også godt se på vores pasningsspil. Men når vi har ro på i pasningsspillet, er vi gode.

– Det var en rigtig god holdpræstation og en fortjent sejr, der godt kunne være blevet større. Vi har en del chancer, da vi er kommet på 4-1. Alt i alt er vi sindssygt glade for tre point, og vi ved, at der er meget hårdt arbejde forude, siger han.

Næste kamp er “hjemme” på Gentofte Stadion på lørdag kl. 16.30 mod AaB.

Af Tage Majland
Arkivfoto: Christian Midtgaard

Se kampen med MyCujooTV’s web-streaming tjeneste (dog uden markering af højdepunkter, webred.).